Το «Κοροϊδάκι της δεσποινίδας»: Όταν ένας λοχαγός του ΕΛΑΣ έστησε «ενέδρα» στον διάδοχο Κωνσταντίνο

Άγνωστο επεισόδιο από τα γυρίσματα μιας δημοφιλούς ελληνικής κωμωδίας

Τα γυρίσματα μιας ταινίας ήταν πάντοτε μια κοπιαστική διαδικασία για τους συντελεστές της. Ώρες ατέλειωτες μπροστά στον κινηματογραφικό φακό, σκηνές επί σκηνών, οπερατέρ, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνικά, ατάκες, η μια μέρα πάνω στην άλλη, τα έξοδα να τρέχουν, το κόστος να ανεβαίνει και μαζί η αγωνία των κινηματογραφικών παραγωγών.

Υπάρχει όμως και η ιλαρή πλευρά σε όλη αυτή την ιστορία, διάφορα ευτράπελα που τα θυμούνται μετά και τα διηγούνται οι συντελεστές κάθε ταινίας με νοσταλγία. Έτσι κι αλλιώς ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος υπήρξε ένα αγαπημένο κεφάλαιο όχι μόνο για τους δημιουργούς αλλά και για το κοινό που απήλαυσε και συνεχίζει να απολαμβάνει τις ταινίες.

Ο Δαλιανίδης αναφερόταν συχνά σ' ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα , στα γυρίσματα της κωμωδίας «Το Κοροϊδάκι της δεσποινίδας», σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου.

Η ταινία γυριζόταν στα στούντιο του Ψυχικού και τα γυρίσματα ήρθαν να παρακολουθήσουν ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος και οι αδερφές του πριγκίπισσες Σοφία και Ειρήνη.

Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται μπροστά του ένας τύπος σοβαρός, σχεδόν βλοσυρός, τον κοιτάζει κατάματα και του λέει: «Εξοχώτατε τα σέβη μου, Κώστας Καρανάσος, λοχαγός του ΕΛΑΣ». Ο τόνος της φωνής του μετέφερε μια νότα απειλής στον νεαρό και άπειρο διάδοχο. Ο Κωνσταντίνος τα χρειάστηκε και μέσα στην ατμόσφαιρα αμηχανίας που δημιουργήθηκε κάποιος πετάχτηκε και του εξήγησε πως ο Καρανάσος ήταν ο ηλεκτρολόγος του συνεργείου και το «πειραχτήρι» της παρέας που δεν άφηνε άνθρωπο χωρίς να του σκαρώσει κάποιο αστείο. Η αρχική παγωμάρα χάθηκε μεμιάς κι έπεσε πολύ γέλιο, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Δαλιανίδης.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα