Στον Άγιο Κοσμά ο 43ος Δρόμος Υγείας Αθήνας (pics)

Πάνω από χίλιοι δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στον φετινό Δρόμο Υγείας Αθήνας που θα διεξαχθεί στον Άγιο Κοσμά την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Πάνω από 1000 δρομείς αναμένεται να πάρουν και φέτος θέση εκκίνησης στον αρχαιότερο λαϊκό αγώνα δρόμου της χώρας δημιουργώντας ένα ατέλειωτο, πολύχρωμο δρομικό ποτάμι στην παραλιακή!

Ο 43ος Δρόμος Υγείας Αθήνας 21 χλμ έρχεται την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και προβάλλει ως ένα από τα κορυφαία δρομικά γεγονότα της άνοιξης!

Πρόκειται για τον πιο ιστορικό αγώνα δρόμου στην Ελλάδα που διοργανώνει ανελλιπώς ο ΣΔΥΑ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας) και φέτος θα έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας και την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και των τεσσάρων Δήμων που περνάει η διαδρομή (Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι και αυτή τη χρονιά στον Άγιο Κοσμά και στο διοικητήριο του Ε.Α.Κ.Ν δόθηκε η συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα που θα διεξαχθεί ακριβώς σε 10 ημέρες.

«Ελάτε να τρέξετε στην ομορφότερη και πιο εύκολη διαδρομή 21 χλμ του Λεκανοπεδίου», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, πολυνίκης Μαραθωνοδρόμος και κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Αυθεντικής Διαδρομής Νίκος Πολιάς ο οποίος ευχαρίστησε τους φορείς που συνδιοργανώνουν τον 43ο Δρόμο Υγείας μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο του Ε.Α.Κ.Ν Αγίου Κοσμά Κωνσταντίνο Χαλιορή ο οποίος έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του και την αγάπη του για τη διοργάνωση.

Όταν εκείνος πήρε το λόγο δήλωσε μάλιστα ότι ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος σε δύο συνεργάτες του Ε.Α.Κ.Ν Αγίου Κοσμά που έφυγαν από τη ζωή ενώ αναφέρθηκε στην πρόθεση του αθλητικού κέντρου στο πλαίσιο των εορτασμών των 60 χρόνων από την ίδρυση των εγκαταστάσεων να αγκαλιάσει και άλλες τέτοιες αθλητικές πρωτοβουλίες στέλνοντας το μήνυμα ότι «ο αθλητισμός ενώνει».

«Η άθληση είναι δικαίωμα του καθενός, ανεξάρτητα από το άθλημα με το οποίο καθένας δραστηριοποιείται. Το τρέξιμο είναι ο πιο απλός τρόπος! Τρέξε για την υγεία σου, τρέξε για το καλό!», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας Ελένη Μπερτσάτου η οποία απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα δρόμου.

Εκφράζοντας μάλιστα την αγάπη της για το τρέξιμο και τους δρομείς, μίλησε με θερμά λόγια για όσους έχουν βάλει το τρέξιμο στην καθημερινότητά τους και ζήτησε από οδηγούς και πεζούς στο δρόμο να τους διευκολύνουν. «Όταν βλέπετε δρομέα, μην δυσανασχετείτε επειδή μπορεί να κλείνουν οι δρόμοι για λίγο. Να τους χειροκροτάτε για την προσπάθειά τους», ανέφερε.

Και οι τέσσερις εκπρόσωποι των Δήμων που μίλησαν στη συνέντευξη τύπου, μίλησαν για τη σημασία της άθλησης και πόσο αγώνες όπως ο Δρόμος Υγείας στηρίζουν το αθλητικό ιδεώδες.

Ξεχώρισε η παρέμβαση της Αντιπροέδρου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Μαρία Μπαριμιώτη η οποία πρότεινε ο αγώνας να αφιερωθεί σε όσους πάσχουν από τον κορονοϊό, πρόταση που έγινε θερμά δεκτή από την κα Ελένη Μπερτσάτου.

Οι εγγραφές για τον αγώνα πήραν παράταση μέχρι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ενώ φέτος την παραμονή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί και Pasta Party στο Διοικητήριο του Αγίου Κοσμά όπου θα λειτουργήσει και η Γραμματεία του Αγώνα για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα