«Ερυθρόλευκη» καταιγίδα!

Σαν σήμερα, στις 15 Απριλίου του 1974, ο Ολυμπιακός νικάει με σκορ 4-0 την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν αναμετρηθεί ουκ ολίγες φορές στην ποδοσφαιρική Ιστορία της χώρας μας. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, μία από αυτές ήταν και η μεταξύ τους σύγκρουση στις 15 Απριλίου 1974, όταν συναντήθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την Α’ Εθνική, σε μία σεζόν κατά την οποία οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο κατέκτησαν τον τίτλο στην κατηγορία, αλλά δημιούργησαν και ρεκόρ στα «σαλόνια» του ελληνικού πρωταθλήματος με 102 γκολ στο ενεργητικό τους έναντι 14 μόλις στο παθητικό τους! Οι Πειραιώτες ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές στο ντέρμπι διασύροντας την «Ένωση» με το εμφατικό 4-0, με τους «ερυθρόλευκους», μάλιστα, να σημειώνουν σε εκείνο το παιχνίδι και τα τέσσερα τέρματά τους μέσα σε 30 αγωνιστικά λεπτά!

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες «κολλημένες» στο 0-0. Στην επανάληψη, όμως, ήρθε η απόλυτη… καταιγίδα! Ο τεράστιος Δεληκάρης άνοιξε το σκορ στο 48’, για να έρθει ο Σταυρόπουλος στο 73’ και να διπλασιάσει τα τέρματα, πριν πάρει τη σκυτάλη ο Υβ Τριαντάφυλλος που με τα τέρματά του στο 75’ και στο 78’ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Ολυμπιακού. Σπουδαία εμφάνιση για τους Πειραιώτες πραγματοποίησαν, μεταξύ άλλων, και οι Γκλέζος, Αγγελής, ενώ με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 7 διαδοχικά παιχνίδια αήττητος με αντίπαλο την ΑΕΚ (το σερί του έφτασε μέχρι τα 9), η οποία την επόμενη κιόλας ημέρα του ματς απέλυσε τον Σταν Άντερσον από την τεχνική της ηγεσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λάκης Πετρόπουλος): Κελεσίδης, Περσίδης, Σιώκος, Αγγελής, Γκαϊτατζής, Γκλέζος, Δεληκάρης, Βιέρα, Γιούτσος (72’ Καραβίτης), Σταυρόπουλος, Τριαντάφυλλος.

ΑΕΚ (Σταν Άντερσον): Ερέα, Ζαρζόπουλος, Θεοδωρίδης, Νικολάου (70’ Παναγιωτόπουλος), Ραβούσης, Σταθόπουλος, Τανίδης, Τσάμης, Λαβαρίδης (60’ Παπαιωάννου), Κωνσταντίνου, Φανής.

Με μια ματιά…

1452: Γεννήθηκε ο Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

1865: Ο Αβραάμ Λίνκολν, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, δολοφονείται αφού πυροβολήθηκε από τον ηθοποιό Τζον Γουίλκς Μπουθ.

1912: Βυθίζεται ο «Τιτανικός» μετά από σύγκρουση με παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό παρασύροντας στον θάνατο 1.503 από τους 2.228 επιβαίνοντες.

1958: Η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών δίνει τον πρώτο της αγώνα κερδίζοντας τον Λίβανο με 68-32.

1965: Η Αθηναϊκή Λέσχη και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών ιδρύουν την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ.

1989: Τους 96 φτάνουν οι νεκροί και περισσότεροι από 250 τραυματίες στο «Χίλσμπορο» του Σέφιλντ, λίγο πριν από την έναρξη του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας Λίβερπουλ - Νότιγχαμ, λόγω της ύπαρξης υπεράριθμων θεατών στην κερκίδα των φιλάθλων της Λίβερπουλ.

1993: Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

1999: Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ελληνικού πόλο δύο ομάδες παίζουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός , που κέρδισε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη Φιορεντίνα, χάνει από τη Μλάντοστ, ενώ η Πάτρα, που προκρίνεται στον τελικό του LEN Trophy νικώντας στον ημιτελικό τη Ρεάλ Κανόε, χάνει από την Ουίπεστ.

2013: Δύο βόμβες εκρήγνυνται, κοντά στη γραμμή τερματισμού, κατά τη διάρκεια του 117ου Μαραθωνίου της Βοστώνης, σχεδόν 3 ώρες αφότου πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο πρώτος από τους 27.000 δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα. Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί -ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο παιδί-, ενώ σύμφωνα με ιατρικές πηγές τουλάχιστον 200 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οκτώ παιδιά.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα