Η γέννηση του «μάγου» Ριβάλντο

Στις 19 Απριλίου 1972 γεννήθηκε ο σπουδαίος Ριβάλντο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα.

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο οποίος κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα το 1999. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου εκείνη τη χρονιά. Το 2002 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του Μουντιάλ με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, ενώ πραγματοποίησε λαμπρή καριέρα για πέντε χρόνια (1997-2002) με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Με τους Καταλανούς κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (1998, 1999), ενώ ακολούθως αγωνίστηκε στη Μίλαν, με την οποία κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2003. Με τη Βραζιλία ήταν φιναλίστ στον τελικό του Μουντιάλ το 1998, ενώ κατέκτησε και το Κόπα Αμέρικα μαζί της το 1999, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 5 γκολ στο τουρνουά.

Το καλοκαίρι του 2004 ήρθε στον Ολυμπιακό και μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται η κορυφαία και σημαντικότερη μεταγραφή στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τους Πειραιώτες κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα στην τριετία (2005, 2006, 2007) που φόρεσε τα ερυθρόλευκα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και σημειώνοντας καθοριστικά γκολ. Είναι ένας από τους μόλις εννέα ποδοσφαιριστές που έχουν κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Χρυσή Μπάλα. Ένας από τους θεαματικότερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Με μια ματιά...

1587: Ο Βρετανός ναύαρχος και πρώην πειρατής σερ Φράνσις Ντρέικ βυθίζει την ισπανική αρμάδα στο λιμάνι του Κάδιξ, δίνοντας τέλος στη θαλασσοκρατορία των Ισπανών και εγκαινιάζοντας την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας στις θάλασσες.

1824: Πέθανε ο λόρδος Βύρων, φιλέλληνας Άγγλος ποιητής.

1882: Τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαριλάου Τρικούπη.

1887: Γεννήθηκε ο Όλε Εβινρούντε, Αμερικανονορβηγός μηχανικός που επινόησε και κατασκεύασε την εξωλέμβιο μηχανή.

1961: Αποτυγχάνει η αμερικανικής εμπνεύσεως «Επιχείρηση του Κόλπου των Χοίρων», που ως σκοπό είχε την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.

1980: Οι REM δίνουν την πρώτη συναυλία της καριέρας τους ενώπιον 150 θεατών στο «11:11 Koffee Club» στην Αθήνα της Γεωργίας. Η συναυλία θα διακοπεί από την αστυνομία, επειδή το κλαμπ δεν διαθέτει τη σχετική άδεια.

1980: Διεξάγεται ο 25ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στην Ολλανδία. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό της Ιρλανδίας ο Τζόνι Λόγκαν με τη σύνθεση «What’s another year». Η Ελλάδα συμμετέχει με το τραγούδι των Νακασιάν / Σοφού «Ωτοστόπ», το οποίο ερμηνεύει η Άννα Βίσση, και καταλαμβάνει τη 13η θέση.

1991: Βόμβα που προοριζόταν για το αγγλικό προξενείο στην Πάτρα εκρήγνυται στα χέρια εκείνου που τη μεταφέρει, σκοτώνοντάς τον μαζί με έξι Έλληνες περαστικούς. Η βόμβα αποδίδεται σε Παλαιστινίους.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα