2001: Όταν ο Ηρακλής έπαιξε με 4 τερματοφύλακες και έχασε 0-1 από την Ξάνθη

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, το παιχνίδι Ξάνθη - Ηρακλής 1-0, έμελλε να γραφτεί στην Ιστορία, λόγω της ταυτόχρονης χρησιμοποίησης 4 τερματοφυλάκων από τον Γηραιό!

22 Απριλίου 2001: Η Ξάνθη κερδίζει τον Ηρακλή με σκορ 1-0. Αυτός ο φαινομενικά αδιάφορος αγώνας, περνά στην Ιστορία, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος μια ομάδα χρησιμοποιεί τέσσερις τερματοφύλακες σε διάφορες θέσεις της ενδεκάδας!

Ο Γηραιός είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη με μόλις 14 παίκτες, λόγω 5 τιμωρημένων - 4 τραυματιών και της απουσίας του Μιχάλη Κωνσταντίνου, που ήταν στην Εθνική Κύπρου.

Αυτό μεταφράζεται σε 10 ποδοσφαιριστές και 4 τερματοφύλακες.

Η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Άγγελος Αναστασιάδης αποτελούταν από τους: Ράινκε, Ταυλαρίδη, Αλεξόπουλο, Αδαμίδη, Χατζί, Σμετ, Μούτσιο, Σαπουντζή, Φοφόνκα, Καλαμπάκα και Στεφανίδη.

Στον πάγκο κάθονταν οι τερματοφύλακες Παναγιώτης Διλμπέρης, Ηλίας Στογιάννης, και Γιώργος Δινόπουλος, ο οποίος προωθήθηκε από την ομάδα των Νέων για τις ανάγκες του αγώνα.

Ο Δινόπουλος μπήκε στο 75' αντί του Στεφανίδη, ο Στογιάννης αντικατέστησε στο 83' τον Έντερσον Φονφόνκα, ενώ ο Διλμπέρης δύο λεπτά αργότερα (85') πήρε τη θέση του Θανάση Μούτσιου.

Δηλαδή από το 85' μέχρι τη λήξη του αγώνα, που κρίθηκε με πέναλτι - γκολ του Κεχαγιά στο 78', στην ενδεκάδα του Ηρακλή βρίσκονταν 4 τερματοφύλακες!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα