11 Μαΐου 2003: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 στη Ριζούπολη και 7ος σερί τίτλος (pics - vid)

Σαν σήμερα το 2003, ο Ολυμπιακός διέλυσε με σκορ 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη και κατέκτησε το 7ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα!

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του πέτυχε στις 11/5/2003 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη και χρειάζονταν απαραιτήτως νίκη και μάλιστα με σκορ άνω του 1-0 για φτάσουν στην κατάκτηση του έβδομου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι και έδειξαν την ανωτερότητά τους με το καλημέρα. Μόλις στο 3' ο Τζιοβάνι με κεφαλιά άνοιξε το δρόμο μιας μεγάλης νίκης.

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος «καθάρισε» το ματς με δύο τέρματα στο 15' και στο 47' για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, φέρνοντας ακόμα ένα τίτλο στο Λιμάνι! Ο αγώνας διεξήχθη την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και στην τελευταία, ο Ολυμπιακός και ουσιαστικά το πρωτάθλημα βάφτηκε «ερυθρόλευκο»!

Ο αγώνας της Ριζούπολης έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένος στο μυαλό των απανταχού Ολυμπιακών και μέχρι σήμερα θεωρείται μία από τις κορυφαίες νίκες σε βάρος του αιώνιου αντιπάλου.

"Είχε δίκιο ο Κόκκαλης, είστε κότες"

Φίλοι του Παναθηναϊκού αργότερα υποδέχτηκαν στην Παιανία τους παίκτες με άγριες διαθέσεις, ενώ δεν... γλίτωσαν και κάποια αυτοκίνητα. Μάλιστα, ο τότε πρόεδρος της ομάδας Άγγελος Φιλιππίδης αποκάλεσε τους παίκτες «κότες».

«Δεν είστε μάγκες. Κωλώσατε. Είχε δίκιο ο Κόκκαλης που σας έλεγε κότες! Σε όποιον δεν αρέσει, να μην ξανάρθει εδώ».

Κάπου εκεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος, είπε στον Φιλιππίδη: «Εσύ που ήσουν πρόεδρε;», ενώ ο Κριστόφ Βαζέχα συμπλήρωσε: «Δεν είδες τι γινόταν στο γήπεδο; Mας στείλατε μόνους μας, χωρίς προστασία. Θα μας σκότωναν».

Ολυμπιακός (προπονητής: Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Αμανατίδης (60' Ανατολάκης), Βενετίδης, Άντζας, Κωστούλας, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Τζιοβάνι (73' Οφορίκουε), Χούτος (65' Νινιάδης)

Παναθηναϊκός (προπονητής: Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (75' Σάριτς), Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Καραγκούνης, Μπασινάς, Μικάελσεν (52' Γκούμας), Κόλκα (52' Κωνσταντίνου), Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα