Η σπουδαιότερη ανατροπή στο Champions League (vid)

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από όταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε γρήγορα το κόρνερ…

Ήταν 7 Μαΐου του 2019 όταν στο Άνφιλντ έμελλε να γραφτεί μια από τις πιο «χρυσές» σελίδες στην Ιστορία της Λίβερπουλ αλλά και του ίδιου του UEFA Champions League.

Οι «κόκκινοι» είχαν βγει από τον όμιλο του… θανάτου με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Νάπολι και αφού απέκλεισαν την Μπάγερν και την Πόρτο βρέθηκαν απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, του Λιονέλ Μέσι και του Λουίς Σουάρεζ.

Οι «μπλαουγκράνα», ωθούμενοι από την ιδιοφυία του Αργεντινού αστέρα τους πήραν μια νίκη – «μισή πρόκριση» στο πρώτο παιχνίδι καθώς υπέταξαν με 3-0 την Λίβερπουλ στο «Καμπ Νου». Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ανατροπή ενός τέτοιου σκορ απέναντι σε αυτή την ομάδα σε αυτό το σημείο στη διοργάνωση φάνταζε όνειρο θερινής νυκτός.

Πολλώ δε μάλλον όταν από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα έλειπαν και τα 2/3 από την… Αγία Τριάδα των Μανέ, Φιρμίνο, Σαλάχ. Οι δύο τελευταίοι ήταν τραυματίες και δεν θα έδιναν το «παρών». Ο Αιγύπτιος παρόλα αυτά έπαιξε τον… δικό του ρόλο εμφανιζόμενος στο Άνφιλντ με το χαρακτηριστικό μπλουζάκι «Ποτέ μην τα παρατάς».

Οι Οριγκί και Σακίρι πήραν θέση στο αρχικό σχήμα και το Άνφιλντ πήρε φωτιά από νωρίς καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ο Βέλγος είχε ανοίξει το σκορ. Στο ημίχρονο, η Λίβερπουλ έχασε και τον Ρόμπερτσον, τον οποίο αντικατέστησε ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Ο Ολλανδός με δύο γκολ σε τρία λεπτά έκανε «φύλλο και φτερό» το σκορ του πρώτου αγώνα φέρνοντας το συνολικό σκορ στα ίσα!

Το Άνφιλντ είχε γύρει… Περίπου δέκα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα, η Λίβερπουλ κέρδισε κόρνερ μπροστά στο Κοπ. Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε να φύγει, είδε όμως τον Οριγκί, εκτέλεσε γρήγορα και τα υπόλοιπα είναι Ιστορία…

Η Λίβερπουλ είχε κάνει το 4-0, είχε ανατρέψει το 3-0 απέναντι στη Μπαρτσελόνα και είχε πάρει την πρόκριση για τον τελικό της Μαδρίτης, όπου κατέκτησε τελικά το 6ο της τρόπαιο στη διοργάνωση.

«Ξέρω ότι δεν γίνεται να ανατραπεί αυτό το σκορ, όμως επειδή είστε εσείς έχουμε μια ευκαιρία. Ας προσπαθήσουμε και εάν δεν τα καταφέρουμε, τότε ας αποτύχουμε με τον πιο υπέροχο τρόπο», είχε πει ο Γιούργκεν Κλοπ στους παίκτες του πριν το παιχνίδι.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα