Σημάδι πρόκρισης για την Τσέλσι

Σημάδι πρόκρισης για την Τσέλσι αποτελεί το 1-1 του πρώτου ημιτελικού με τη Ρεάλ, στη Μαδρίτη.

Οι «μπλε» του Λονδίνου είχαν βρεθεί άλλες 6 φορές στο παρελθόν σε παρόμοια συνθήκη: είχαν, δηλαδή, αποσπάσει ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν ηττήθηκαν. Ο απολογισμός τους είναι 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, με πέντε προκρίσεις και έναν αποκλεισμό. Αποκλείστηκαν το 2015, στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από την Παρί -και μάλιστα στην παράταση (2-2). Αντίθετα, η Ρεάλ έχει 4 αποκλεισμούς στο παρελθόν και μόνο μια πρόκριση, μετά από εντός έδρας 1-1, σε νοκ άουτ φάση. Η πρόκριση, πάντως, σημειώθηκε επί αγγλικού εδάφους, το 2013, στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ: τότε η «βασίλισσα» είχε νικήσει στο Μάντσεστερ τη Γιουνάιτεντ (2-1) και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σημάδι πρόκρισης για την Τσέλσι

Το αήττητο μετά από εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 δεν είναι το μοναδικό σημάδι πρόκρισης για την Τσέλσι. Οι «μπλε» έχουν «χτίσει» ένα αήττητο με αντίπαλο τη Ρεάλ και θέλουν να το υπερασπιστούν. Μετρούν 2 νίκες (με 2-1 στον επαναληπτικό τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1971 και με 1-0 στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ το 1998) και 2 ισοπαλίες (αμφότερες με 1-1).

Η «μοιρασιά» της περασμένης Τρίτης, στη Μαδρίτη, διεύρυνε και το αήττητο του προπονητή της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, απέναντι στη Ρεάλ. Ο Γερμανός τεχνικός έχει να επιδείξει πλέον 1 νίκη και 4 ισοπαλίες στις μονομαχίες του με τη «βασίλισσα», στις οποίες, μάλιστα, αντάμωσε στον αντίπαλο πάγκο μόνο τον Ζινεντίν Ζιντάν. Για τον Τούχελ να επισημάνουμε πως η αποψινή (05/05/2021, 22:00) ρεβάνς αποτελεί μια τεράστια πρόκληση: αν περάσει η Τσέλσι, θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα βρεθεί σε δυο συνεχόμενους τελικούς με διαφορετικές ομάδες. Θυμίζουμε ότι πέρσι ήταν στην άκρη του πάγκου της Παρί, στον χαμένο τελικό με την Μπάγερν.

Παράταση ή πέναλτι

Αν προσθέσει κάποιος, σε όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, την αγωνιστική εικόνα των ομάδων, δύσκολα θα βρει κάποια να υπερέχει. Οι πιθανότητες μοιάζουν να είναι ακριβώς από 50%, κάτι που σημαίνει πως ίσως η πρόκριση κριθεί πέρα από τα 90 λεπτά. Στην παράταση ή τα πέναλτι. Κι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που μια πρόκριση σε τελικό κρίθηκε στην παράταση ή τα πέναλτι: το 2008 εκείνη που πέρασε στην παράταση ήταν η… Τσέλσι. Αντίπαλος της στον ημιτελικό ήταν η Λίβερπουλ με τα δυο ματς να λήγουν στο… 1-1! Λίγα χρόνια αργότερα, το 2011-12, ο ένας ημιτελικός κρίθηκε στα πέναλτι. Κι εκείνη που έχασε την πρόκριση (από την Μπάγερν Μονάχου) ήταν η Ρεάλ. Σατανική σύμπτωση; Ίσως… Γεγονός είναι πάντως ότι Τσέλσι και Ρεάλ ήταν παρούσες στους τελευταίους ημιτελικούς που κρίθηκαν στην παράταση ή τα πέναλτι.

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης (05/05/2021, 22:00) Τσάμπιονς Λιγκ: Η απόλυτη αγωνιστική ισορροπία μεταξύ των δυο ομάδων κάνει το «Χ» επικρατέστερο σημείο. Εμείς ρισκάρουμε στην επιλογή να κριθεί η πρόκριση στην παράταση ή τα πέναλτι, με απόδοση 11,00 και 13,00 αντίστοιχα.

Περισσότερες επιλογές για το στοίχημα θα βρείτε στο www.12xonline.gr, την πιο εξειδικευμένη σελίδα προγνωστικών στο διαδίκτυο!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα