«Δεν σου είπα Μάνο; Είναι γάτα η μικρή» - Η ατάκα του Καζαντζίδη για τη Μαρινέλλα

Όταν ο Χατζιδάκις άκουσε την Μαρινέλλα να κάνει τη φούγκα στο "Κουρασμένο παλικάρι", δεν πίστευε στ' αυτιά του.

1961, συναυλία στο "Κεντρικόν". Θεοδωράκης και Χατζιδάκις συναντιούνται σ' ένα μοναδικό μουσικό γεγονός. Επί ποδός η ελαφρά ορχήστρα του ΕΙΡ, ο Μανώλης Χιώτης, και οι δύο λαϊκοί γίγαντες, Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης.

Είναι πολλά τα παραλειπόμενα από εκείνη την ιστορική συνάντηση όπως η κατάρρευση Μπιθικώτση επί σκηνής ή τα σαρδάμ της νεαρής Μάρως Κοντού που παρουσίαζε τη συναυλία ή ακόμα και η άρνηση των μουσικών της ελαφράς ορχήστρας του ΕΙΡ να παίξουν με το Χιώτη.

Είναι καταγεγραμμένος ωστόσο και ο θαυμασμός του Χατζιδάκι για τα φωνητικά σκέρτσα της Μαρινέλλας. Το ντουέτο Καζαντζίδης-Μαρινέλλα θα τραγουδήσει έξι τραγούδια του Θεοδωράκη από τον κύκλο "Πολιτεία" και τέσσερα του Χατζιδάκι, μεταξύ των οποίων κα το "Κουρασμένο παλικάρι". Η Μαρινέλλα συνοδεύει τον Καζαντζίδη κάνοντας από μόνη της τη φούγκα και ο Χατζιδάκις δεν πιστεύει στ' αυτιά του.

"Πού τα έμαθες εσύ αυτά;" τη ρωτάει ο Χατζιδάκις. Για τη νεαρή και συνεσταλμένη τότε Μαρινέλλα αναλαμβάνει να απαντήσει ο ίδιος ο Στέλιος: "Δεν σου είπα Μάνο; Είναι γάτα η μικρή!" Κι ο Χατζιδάκις εκστασιασμένος την αποκαλεί δεύτερη Μαρίκα Νίνου στην βελτιωμένη εκδοχή της!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα