Το δώρο του Ζαμπέτα στον Καζαντζίδη στο γάμο του με τη Μαρινέλλα

Ο Ζαμπέτας τίμησε τη φιλία του με τον Στέλιο κάνοντάς του ένα πολύτιμο δώρο στον γάμο του με την Μαρινέλλα.

«Τότε, το 1965, αποφασίζουν ο Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα, επιτέλους να παντρευτούν. Πήγα στο γάμο τους και μετά πήγα στο σπίτι. Τσιμπήσαμε, φάγαμε, καλαμπουρίσαμε και μου λέει ο Στέλιος, ρε μανίτσα, θέλω να κάνουμε κάνα τραγούδι μαζί. Ό,τι γουστάρει ο Στέλιος, απαντάω. Και είχα ήδη δύο τραγούδια του Δημητράκη του Χριστοδούλου έτοιμα στα μέτρα του Στέλιου. Μου άρεσε ο Στέλιος, πολύ μου άρεσε. Όλοι νομίζω οι συνθέτες, όταν γράφουν έοχυνε στο μυαλό τους και μια φωνή και πρώτα-πρώτα του Στέλιου. Έτσι ηχογραφήσαμε μετά από λίγο τον Βοριά και το Μεσάνυχτα που να σε βρω που τα είχα βάλει μόλις σε μια ταινία και τα είχανε πει μαζί ο Τζανετής με τη Μοσχολιού. Τα παίξαμε στο δίσκο μαζί με τον Στέλιο το Ζαφειρίου». Αυτά διηγείται ο ίδιος ο Ζαμπέτας.

Τα δύο αυτά τραγούδια παραμένουν ξεχωριστά στην Καζαντζιδική δισκογραφία. Σημειωτέο ότι ο Καζαντζίδης είχε να συνεργαστεί δισκογραφικά με τον Ζαμπέτα από την εποχή που γραμμοφώνησε το περίφημο "Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω".

Όταν χώρισαν ο Στέλιος με τη Μαρινέλλα ο Ζαμπέτας ήταν από τους πρώτους που έσπασαν το σιωπηρό εμπάργκο εναντίον της και της έδωσε τραγούδια όπως το "Σταλιά-σταλιά" που την έβαλαν στο δρόμο της επιτυχίας.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα