Το  μεγαλύτερο σουξέ δεν το έκανε ο Στέλιος Καζαντζίδης

Δεν είναι αλήθεια ότι ο Καζαντζίδης πούλησε τους περισσότερους δίσκους με ένα τραγούδι

Υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι ο Καζαντζίδης με την «Μαντουμπάλα» έσπασε τα ταμεία και δημιούργησε ένα αξεπέραστο σουξέ στην Ελληνική δισκογραφία.

Στην πραγματικότητα όμως το μεγάλο σουξέ το έκανε μια ηθοποιός! Η Αλίκη Βουγιουκλάκη τραγούδησε σε μουσική Μωράκη και Μάνου Χατζιδάκι το «Ρικοκό» και το «Έχω ένα μυστικό», που πούλησαν 300000 δίσκους, κάνοντας επίδειξη δύναμης και δημοφιλίας, αν σκεφτεί κανείς ότι λανσαρίστηκαν από μια ασήμαντη και ανύπαρκτη εταιρία ονόματι ΙΛΙΣΟΣ.

Με τον τρόπο αυτό ξεπέρασαν και το απόλυτο σουξέ της Columbia που δεν ήταν άλλο από την «Κακούργα πεθερά», ένα τραγούδι μικρασιάτη συνθέτη που αναφερόταν στην συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας του Αθανασόπουλου από την γυναίκα του και την πεθερά του

Ο Ζαμπέτας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το τραστ των εταιριών είχε βγάλει βρώμα ότι είναι αδύνατο να φτιαχτεί άλλη εταιρία και αυτοί τους είχαν πάρει χαμπάρι πως λένε ψέματα και δεν είναι τόσο φοβερό και κάνανε την εταιρία ΙΛΙΣΟΣ. Και βγαίνει η κυρία Βουγιουκλάκη και πουλάει 300.000 δίσκους με το Ρικοκό και το Έχω ένα μυστικό».

Η επιτυχία των δύο τραγουδιών οφείλεται ασφαλώς και στην άρρηκτη σχέση κινηματογράφου-λαϊκής μουσικής. Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που διέπρεψαν τραγουδώντας σε ελληνικές ταινίες: Νίκος Ξανθόπουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Τζένη Καρέζη, Δημήτρης Χορν, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και φυσικά η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα