Τσιτσάνης- Μπιθικώτσης: Ποτέ δεν συμπάθησε ο ένας τον άλλο!

Μια κρυφή αντιπάθεια ανάμεσα σε δυο τιτάνες του συνεργάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις αλλά ποτέ δεν συμπάθησε ο ένας τον άλλο

Στο τραγούδι «Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά», που ερμήνευσε σε δεύτερη εκτέλεση ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ακούγονται φιλοφρονήσεις ανάμεσα στον τραγουδιστή και τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Το τραγούδι βέβαια είναι του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά η συμμετοχή του Τσιτσάνη είναι σημαντική, γιατί εκτός από καλλιτεχνικός διευθυντής της Columbia που έδωσε το πράσινο φως για να βγει από την αφάνεια ο πατριάρχης του ρεμπέτικου, κάνει σεκόντο στην πρώτη φωνή και φαίνεται να παίζει μπουζούκι στην ηχογράφηση. Ή τουλάχιστον αυτό εικάζεται από την ατάκα του Μπιθικώτση: «Γεια σου Τσιτσάνη μου, με τη γλυκιά σου πενιά!»

«Γεια σου, Γρηγόρη μου!» απαντά όλο ενθουσιασμό ο Τρικαλινός συνθέτης. Στην πραγματικότητα όμως οι δυο τους δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις. Είναι γνωστό ότι ο Τσιτσάνης λάτρευε τον Καζαντζίδη και στη δεκαετία του '50 του έδωσε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του να πει σε πρώτη ή δεύτερη εκτέλεση.

Ο Μπιθικώτσης από την πλευρά του εξυμνούσε πάντα τον Βαμβακάρη. « Γιατί πάνω στον Βαμβακάρη γράψαμε όλοι. Κι αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχαμε σήμερα ούτε Χατζιδάκι ούτε Θεοδωράκη. Τον Βαμβακάρη τον θεωρώ το δέντρο της ελληνικής μουσικής, ο Τσιτσάνης είναι απλά ένας κλώνος».

Όταν μάλιστα του ζήτησαν να υποδείξει τον δεύτερο τη τάξει μετά τον Μάρκο εκείνος απάντησε: «Μετά τον Βαμβακάρη βάζω τον Μητσάκη».

Με τέτοιες δηλώσεις βέβαια δεν θα έπρεπε να περιμένει την συμπάθεια του Βασίλη Τσιτσάνη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα