«Με αεροπλάνα και βαπόρια»: H Σωτηρία Μπέλλου το χαρακτήρισε «ποπ»

Η καριέρα της Σωτηρία Μπέλλου γνώρισε κάμψη στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας '60, μετά όμως προχώρησε σε συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος στο «Βρώμικο Ψωμί».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος λοιπόν, το 1972 έγραψε τη μουσική και τους στίχους του ζεϊμπέκικου («M’ αεροπλάνα και βαπόρια»), που συμπεριλήφθηκε στο δίσκο «Βρώμικο ψωμί». Τρία χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «10 χρόνια κομμάτια». Σε αυτόν συμμετείχε και η Μπέλλου, τραγουδώντας σε δεύτερη εκτέλεση το «Ζεϊμπέκικο» και «απογειώνοντάς» το.

Ήταν μια συνεργασία που έγραψε ιστορία. Όπως είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΑ» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, ήταν πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που έγραψε επιτέλους ένα λαϊκό τραγούδι. Ωστόσο, μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού, η Μπέλλου βγήκε προβληματισμένη από το στούντιο και αναφώνησε: «Αχ Διονύση, μ’ έκανες και τραγούδησα ποπ!».

Τα λόγια αυτά ξάφνιασαν τον Σαββόπουλο, αλλά ήξερε ότι η Μπέλλου αγάπησε το τραγούδι και το ερμήνευε σε κάθε ευκαιρία. Η γεννημένη στη Χαλκίδα τραγουδίστρια ταυτίστηκε μεν με το ρεμπέτικο, αλλά στο σπίτι της άκουγε κλασική μουσική, Μαρινέλλα και Έντιθ Πιαθ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα