"Heroes": Τους χώριζε το τείχος του Βερολίνου, τους ένωνε η αγάπη

Το "Heroes" αφηγείται την ιστορία δύο εραστών, ενός από το Ανατολικό Βερολίνο και ενός από το Δυτικό Βερολίνο. Με συνεχή κίνδυνο θανάτου, ονειρεύονται την ελευθερία, κολυμπώντας με δελφίνια.

Όπως και τα άλλα κομμάτια του άλμπουμ "Beauty and the Beast" και "Joe the Lion", το τραγούδι, στον πυρήνα του, αντιπροσωπεύει δύο αντίθετες δυνάμεις: την αγάπη του ζευγαριού του ενός για τον άλλον και την αίσθηση ότι το Τείχος του Βερολίνου θα τους χωρίσει.

Ο Robert Dean Lurie του περιοδικού Blurt το αναλύει ως ένα «καθαρό νεύμα» στη διαιρεμένη πόλη του Βερολίνου που ζούσε ο Bowie εκείνη την εποχή. Ο πρώτος στίχος είναι από τη σκοπιά του άνδρα που τονίζει την ενότητα, ενώ ο δεύτερος περιγράφει τη ρητή αγάπη και στοργή του ζευγαριού του ενός για τον άλλον

Ο Περόνε υποστηρίζει ότι τα ορχηστρικά αποσπάσματα που χωρίζουν τον τρίτο στίχο, όπου ο αφηγητής εύχεται ο εραστής του να «κολυμπήσει σαν τα δελφίνια», αντιπροσωπεύουν μια μετάβαση στην ιστορία.

Ο τέταρτος στίχος είναι μια επανάληψη του πρώτου, αν και ο Bowie τραγουδά μια οκτάβα ψηλότερα και σε μια σχεδόν κραυγή. Στον πέμπτο και τελευταίο στίχο, ο αφηγητής θυμάται ότι στέκονται και φιλιούνται δίπλα στον Τείχος, ενώ οι φρουροί έριχναν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο Perone δηλώνει ότι αυτή η στιγμή αποτυπώνει την αίσθηση ότι η αγάπη του αφηγητή μπορεί να «νικήσει τα πάντα» και, καθώς τα δελφίνια μπορούν ελεύθερα να κολυμπήσουν όπως θέλουν, η διακήρυξη ότι «μπορούμε να γίνουμε ήρωες» «ξεπερνάει οτιδήποτε θα περίμενε ο ακροατής στην αρχή του το κομμάτι».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα