Από πού εμπνεύστηκαν οι Van Halen το "Jump"

Το τραγούδι "Jump" κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1984, με το 6ο studio album των Van Halen με τίτλο «1984».

Το τραγούδι θεωρείται η μεγαλύτερη επιτυχία σε ολόκληρη την καριέρα του συγκροτήματος, αφού έφτασε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100 και έγινε 3 φορές «Χρυσό».

Η μουσική του τραγουδιού είχε γραφτεί από τον Eddie van Halen το 1981 και αρχικά είχε απορριφθεί από τα υπόλοιπα μέλη του group. Το 1983 ο παραγωγός Ted Templeman ζήτησε από τον David Lee Roth να ξανακούσει το τραγούδι που είχαν ακυκλοφόρητο.

Ο Roth άκουσε τη μελωδία ξανά και προσπαθώντας να γράψει τους στίχους, έφερε στο μυαλό του μία είδηση που είχε δει το προηγούμενο βράδυ στην τηλεόραση: έναν άντρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει από την οροφή ενός ψηλού κτιρίου. Ο Roth σκέφτηκε ότι σίγουρα κάποιος από το συγκεντρωμένο πλήθος θα είχε φωνάξει «άντε, πήδα» (go ahead and jump).

Η ιδέα για το "Jump" υιοθετήθηκε αλλά αντί για απειλή αυτοκτονίας, οι στίχοι γράφτηκαν σαν πρόσκληση αγάπης. Ο David Lee Roth έγραψε τους στίχους μέσα σε ένα απόγευμα και το ίδιο βράδυ ολοκληρώθηκε και η ηχογράφηση στο studio του Eddie Van Halen.

Όταν το τραγούδι έγινε επιτυχία, ο David Lee Roth το αφιέρωσε στον αθλητή πολεμικών τεχνών Benny Urquidez, ο οποίος ήταν δάσκαλός του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα