«Στ’ Αποστόλη το κουτούκι» και η συμβολή του Χατζηχρήστου για τη φήμη του!

Του Αποστόλη το Κουτούκι έγινε διάσημο όταν πήγε ο Χατζηχρήστος και το τραγούδησε ο Νίκος Ξανθόπουλος

Μιλάμε για το στέκι στο τραγούδι του Μπιθικώτση: «Στ’ Αποστόλη το κουτούκι πήγα κι άκουσα μπουζούκι...»!

Το είπε ο Νίκος Ξανθόπουλος και έγινε διάσημο μαζί με το τραγούδι και το μαγαζί!

Στέκι που σύχναζαν παλιές προσωπικότητες του τραγουδιού, όπως ο Τσιτσάνης, η Μαρίκα Νίνου, η Άννα Χρυσάφη και τόσοι άλλοι! Εκεί πήγαιναν και έτρωγαν με τη παρέα τους, αλλά δεν τραγούδαγαν σε πάλκο, απλά έτρωγαν έπιναν με την παρέα, και εκεί αυτοσχεδιάζανε και τα τραγούδια τους.

Δεν έγινε όμως γνωστό το κουτούκι αυτό, από τους διάσημες αυτές προσωπικότητες. Ένα απλό κουτουκάκι ήταν, μέχρι να πάει μια μέρα ο Χατζηχρήστος με την παρέα του για να γλεντήσουν!

Ο κόσμος της γειτονιάς το ‘μαθε, και μαζεύτηκε. Γέμισε κόσμο απ’ έξω το μαγαζί, που πήγαν όλοι να τον δούνε! Όλοι γελούσαν που άκουγαν τις ατάκες του, και από τότε το μαγαζί μαθεύτηκε και σε όλη την Αθήνα!

Από τότε το επισκεπτόταν συχνότατα και όλες οι άλλες προσωπικότητες! Και δεν ήταν μονάχα συνθέτες και τραγουδιστές οι θαμώνες του μαγαζιού. Και πολλοί ηθοποιοί, ο Μακρής, Αυλωνίτης Παπαγιανόπουλος, ακόμα και η Βουγιουκλάκη με το Παπαμιχαήλ!

Μέχρι το Φθινόπωρο του 2016, το μαγαζί ήταν ανοιχτό, και ο ιδιοκτήτης μάταια περίμενε έναν πελάτη καθισμένος και σκεφτικός σε μια καρέκλα…

Ήταν πλέον φανερό, πως το μαγαζί… μέτραγε μέρες.

Τα χρέη, οι τράπεζες, οι υποθήκες, η κρίση όλα μαζί έβαλαν λουκέτο, στο κουτούκι που βρισκόταν στην οδό Σωζοπόλεως, κοντά στην Πλατεία Αττικής.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα