Μείωση εσόδων για τη Huawei το πρώτο τρίμηνο του 2021

Ο κινεζικός κολοσσός Huawei δήλωσε ότι τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν απότομα κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ επηρέασαν τη λειτουργία της.

Photo Credits: AP

Τα έσοδα της κινεζικής εταιρείας Huawei μειώθηκαν 16,5% σε 152,2 δισεκατομμύρια γιουάν Κίνας (23,5 δισεκατομμύρια δολάρια) τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία τη Μεγάλη Τετάρτη.

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που η εταιρεία καταγράφει μείωση κερδών.

Αποκλεισμένη από την υποδομή δικτύων, ιδίως 5G σε πολλές χώρες, η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη smartphone αγορά. Από το 2019 η Huawei έχει αποκλειστεί από μια σειρά updates στο λειτουργικό Android, χάνοντας την πρόσβαση σε κάποιες εφαρμογές της Google.

Οι αποστολές smartphone της Huawei σημείωσαν πτώση 41% το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Η εταιρεία πούλησε το smartphone Honor budget σε κοινοπραξία επενδυτών πέρυσι.

«Το 2021 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για εμάς, αλλά είναι επίσης η χρονιά που η μελλοντική αναπτυξιακή στρατηγική μας θα αρχίσει να διαμορφώνεται», δήλωσε ο Eric Xu, εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei.

Η Huawei δήλωσε ότι κατάφερε να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της κατά περίπου 3,8 εκατοστιαίες μονάδες από έτος σε έτος σε 11,1%. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα 600 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε σε δικαιώματα ευρεσιτεχνίας το τρίμηνο.

Τον Μάρτιο, η Huawei δήλωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει τους κατασκευαστές smartphone για να χρησιμοποιήσουν την πατενταρισμένη τεχνολογία της 5G. Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτό το τμήμα της επιχείρησής της θα της προσφέρει μια νέα ροή εσόδων, καθώς άλλα τμήματα της επιχείρησής της βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.

Πηγή: naftemporiki.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα