HUAWEI: Ξανά με 5G κινητά;

5G smartphone ξανά από τη HUAWEI, σύμφωνα με το Reuters

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, από τότε που ουσιαστικά επιβλήθηκε το εμπάργκο των ΗΠΑ, ότι η HUAWEI δεν έχει πρόσβαση σε 5G chipsets και αυτό το γεγονός αποτελεί το μοναδικό σοβαρό «αγκάθι» στα κατά τ’ άλλα εξαιρετικά smartphones που συνεχίζει να κατασκευάζει παρά τα εμπόδια. Παρόλα αυτά, μια νέα αναφορά του πρακτορείου Reuters αφήνει να εννοηθεί ότι η κινέζικη εταιρεία ίσως έχει βρει λύση και για αυτό το φλέγον ζήτημα!

Συγκεκριμένα, το Reuters αναφέρει ότι η HUAWEI συνεργάζεται με τη SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation) για την από κοινού ανάπτυξη νέων 5G chipsets στην Κίνα χρησιμοποιώντας την διαδικασία N+1 της δεύτερης και το λογισμικό EDA (Electronic Design Automation) της πρώτης. Από προηγούμενες αναφορές είναι γνωστό ότι η διαδικασία παραγωγής της SMIC είναι εφάμιλλη με αυτήν των ανταγωνιστών της στα 7nm σε θέματα απόδοσης και σταθερότητας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τις δύο εταιρείες, ωστόσο, οι πληροφορίες λένε πως σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν 2 - 4 εκατομμύρια 5G chipsets με πιθανότητα να φτάσουν έως τα 10 εκατ., ενώ το πρώτο νέο 5G smartphone της HUAWEI ενδεχομένως θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2023.

Πηγή: techgear.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα