Apple: Αναβαθμίζει το iPhone 12 στη Γαλλία μετά την απαγόρευση

Η Apple αναβαθμίζει το iPhone 12 στη Γαλλία, μετά την απαγόρευση λόγω υψηλής ακτινοβολίας

Η Apple θα αναβαθμίσει το λογισμικό των iPhone 12 στη Γαλλία μετά την καταγγελία ρυθμιστικής αρχής για υψηλά επιπέδα ακτινοβολίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ζαν-Νοέλ Μπαρό η εταιρεία θα προχωρήσει σε ενημέρωση λογισμικού των iPhone 12, που θα αφορά μόνο τη Γαλλία, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του iPhone 12 σταμάτησαν στη χώρα καθώς η γαλλική ρυθμιστική αρχή ραδιοσυχνοτήτων (ANFR) ανακοίνωσε ότι το εν λόγω κινητό εκπέμπει υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, ο Μπαρό δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή θα ελέγξει την επερχόμενη αναβάθμιση ώστε να διαπιστωθεί αν πρέπει το iPhone 12 να ξεκινήσει και πάλι να πωλείται στη Γαλλία.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Apple ανέφερε ότι τα αποτελέσματα για τα επίπεδα ακτινοβολίας «σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμών που χρησιμοποιείται από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές και επομένως δεν αποτελεί ανησυχία για την ασφάλεια».

Παράλληλα, τόνισε ότι το iPhone 12 συμμορφώνεται με τους κανόνες για την ακτινοβολία παγκοσμίως, αλλά θα «εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για τους χρήστες στη Γαλλία ώστε να προσαρμοστεί στο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι το iPhone 12 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 και εξακολουθεί να πωλείται μέχρι σήμερα παγκοσμίως.

Πηγή: lifo.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα