Το Σοκάκι με τις Τσιχλόφουσκες στην Καλιφόρνια!

Σε ένα δρομάκι μιας μικρής αμερικανικής πόλης εκατομμύρια τσίχλες σχηματίζουν ένα πολύ ασυνήθιστο θέαμα…

Το Σαν Λουίς Ομπίσπο είναι μια υπέροχη τοποθεσία για να περάσει κανείς το Σαββατοκύριακό του. Βρίσκεται στη νότια Καλιφόρνια και στα αξιοθέατά του περιλαμβάνονται σημεία για πεζοπορία, οινοποιεία, ζυθοποιεία, αλλά και μια ελκυστική περιοχή κατάλληλη για ψώνια στο κέντρο της μικρής αμερικανικής πόλης.

Εκεί ακριβώς δεσπόζει μία αν μη τι άλλο πρωτότυπη τουριστική ατραξιόν. Μάλιστα πολλοί απορούν για ποιο λόγο είναι διάσημη η συγκεκριμένη τοποθεσία. Ποια; Μα φυσικά το Σοκάκι με τις Τσιχλόφουσκες!

Πρόκειται για ένα στενόμακρο δρομάκι μήκους μόλις 21 μέτρων και ύψους 4,5 μέτρων, οι τοίχοι του οποίου είναι καλυμμένοι με… τσιχλόφουσκες! Υπολογίζεται ότι πάνω από δύο εκατομμύρια τεμάχια «διακοσμούν» το συγκεκριμένο σημείο. Το σοκάκι είναι σχεδόν πάντα γεμάτο από ανθρώπους που περιδιαβαίνουν και συμβάλλουν στη συνεχώς μεταβαλλόμενη μορφή του μέσω των εκατοντάδων νέων κομματιών τσίχλας που προστίθενται καθημερινά.

Θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα ανεπίσημα αξιοθέατα της πόλης και κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που αφήνουν το… στίγμα τους, κολλώντας τη μασημένη τσίχλα τους πάνω στους τοίχους του μικρού αυτού δρόμου!

Έπειτα από διαμαρτυρία και έντονα παράπονα των καταστηματαρχών ότι η κατάσταση γινόταν ανθυγιεινή και αηδιαστική, τo δρομάκι υπέστη δύο φορές πλήρη και σχολαστικό καθαρισμό -εννοείται και τα γκράφιτι που σχημάτιζαν οι τσίχλες- κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70. Από τότε όμως παραμένει ως έχει, αφού μεταγενέστερες απόπειρες για νέους καθαρισμούς του έπεσαν στο κενό…

Οι τοίχοι του σοκακιού περιγράφονται ως ένα θέαμα που δεν μπορεί παρά να σου τραβήξει την προσοχή. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι καλυμμένοι από το υλικό που αναμασά ο καθημερινός άνθρωπος για να περάσει την ώρα του ή να αποφορτιστεί από το άγχος του ή ακόμα και να σπάσει πλάκα με τους γύρω του δημιουργώντας εντυπωσιακά μεγάλες φούσκες. Και αυτό συμβαίνει σε όλο το μήκος του δρόμου και σε ύψος που φτάνει από τη βάση μέχρι και τα τρία μέτρα!

Είναι και ότι οι τοίχοι αυτοί εκπέμπουν μέρος της τρέχουσας κουλτούρας, καθώς οι περαστικοί με την τσίχλα που αποχωρίζονται… γράφουν μηνύματα, ζωγραφίζουν εικόνες και σχολιάζουν πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα. Βαρυσήμαντες κοινωνικές τοποθετήσεις με εργαλείο… πεταμένες τσίχλες, τι άλλο θα δούμε!..

Σημαντική λεπτομέρεια: ακριβώς έξω από το Σοκάκι με τις Τσιχλόφουσκες υπάρχει ένα μηχάνημα πώλησης τσιχλών για όσους τυχόν έχουν ξεχάσει να φέρουν μαζί τη δική τους! Αρκεί βεβαίως να υπάρχει το κατάλληλο κέρμα…


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα