Το μαγευτικό φαράγγι Κοτσιφού

Το φαράγγι Κοτσιφού είναι ένα από τα πολλά φαράγγια του νομού Ρεθύμνου, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από το χωριό Σελλιά.

Το φαράγγι Κοτσιφού είναι ένα από τα πολλά φαράγγια του νομού Ρεθύμνου, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από το χωριό Σελλιά που ξεκινάει από το χωριό Κάνεβος και καταλήγει στον Πλακιά.

Με συνολικό μήκος τα 1.800 μέτρα και κάποιες σχεδόν κατακόρυφες πλευρές που φθάνουν το ύψος των 600 μέτρων, το φαράγγι Κοτσιφού (ή και Κοτσυφού) στο σημείο της αφετηρίας του είναι πολύ στενό με πλάτος περίπου 10 μέτρων, το οποίο σταδιακά αυξάνεται.

Μέσα στο φαράγγι που το τοπίο είναι μαγευτικό με ψηλά, κάθετα, επιβλητικά βράχια και δίπλα στην άσφαλτο που διασχίζει το άνω μέρος του φαραγγιού, υπάρχει ο μικρός ναός του Αγίου Νικολάου, χτισμένος μέσα σε μια βραχώδη κοιλότητα.

Ξεκινώντας από το χωριό Κάνεβος, ο επισκέπτης µπαίνοντας στην κοίτη του ποταµού και µετά από περίπου 1 ώρα πορείας, καταλήγει στη γέφυρα που ενώνει τα Σελλιά µε τη Μύρθιο. Κατά τη διάρκεια της διαδροµής υπάρχουν µεγάλοι ογκόλιθοι που εµποδίζουν την πορεία, ενώ µετά από λίγο το Φαράγγι Κοτσιφού ενώνεται µε το παραφάραγγο του Μπουτσινά. Τον χειµώνα σχηµατίζεται εκεί ένας εντυπωσιακός καταρράκτης 20 µέτρων, ενώ το καλοκαίρι η κοίτη του ποταµού είναι ξηρή.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα