Euro 2020: Σενόλ Γκιουνές: «Και το 2002 οι ποδοσφαιριστές μας δεν είχαν παίξει ξανά σε Μουντιάλ»

Ο τεχνικός της Τουρκίας, Σενόλ Γιουνές έχρισε φαβορί της αποψινής (11/6, 22.00) αναμέτρησης την Ιταλία και θυμήθηκε το 2002 όταν οι γείτονες είχε επιστρέψει σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1954.

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας, Σενόλ Γκιουνές, παραδέχθηκε ότι οι «ατζούρι» είναι το φαβορί της αναμέτρησης στα χαρτιά, αλλά η ομάδα του θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, η οποία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες του ομίλου.

Αναφέρθηκε και στην απειρία της ομάδας του, ωστόσο σημείωσε πως και το 2002 κανένας παίκτης δεν είχε εμπειρία από Μουντιάλ (η Τουρκία είχε να συμμετάσχει από το 1954) αλλά η ομάδα είχε φτάσει στην τετράδα και είχε κερδίσει στον μικρό τελικό τη Ν. Κορέα με 3-2.

«Η Ιταλία είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα. Μοιάζουν καλύτεροι από εμάς στα χαρτιά, όμως το παιχνίδι στο γήπεδο είναι πάντα διαφορετικό.

Επιθυμώ οι παίκτες μου να δείξουν τις πραγματικές τους ικανότητες. Θέλω να μας θυμούνται απ' το πρώτο παιχνίδι, να αφήσουμε σημάδι με το ποδόσφαιρο μας. Αν νικήσουμε, οι ισορροπίες του ομίλου πιθανότατα θα αλλάξουν», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας για τον αγώνα κόντρα στην Ιταλία την Παρασκευή (11/6, 22.00) στη Ρώμη στην πρεμιέρα του Euro 2020.

Euro 2020: Μαντσίνι: «Να φτάσουμε στο Final 4 του Γουέμπλεϊ»

«Θέλω να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως η ομάδα μας είναι η νεαρότερη στο τουρνουά και θέλω να δείξει το πρόσωπό της. Θα είναι πολύ περήφανη στιγμή για εμάς να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Θα μάθουμε αρκετά από το Euro γιατί η ομάδα μας είναι νέα. Δεν έχουν παίξει πολλά παιδιά σε Euro ξανά αλλά και το 2002 στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχαν παίξει ξανά σε Μουντιάλ», συμπλήρωσε ο Σενόλ Γκιουνές.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα