Τσεχία - Δανία 1-2: Άντεξαν στην πίεση οι Δανοί (highlights)

Η Δανία νίκησε έστω και δύσκολα την Τσεχία με 2-1 και πέρασε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης


Η Δανία άντεξε στην πίεση που άσκησε στο δεύτερο μέρος η Τσεχία πήρε τη νίκη με 2-1 και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στους «4» του Euro 2020. Οι Δανοί στο πρώτο μέρος προηγήθηκαν με 2-0, αλλά στην επανάληψη οπισθοχώρησαν και κινδύνευσαν αρκετές φορές από τον αντίπαλό τους.
Οι Τσέχοι έκαναν την έκπληξη, καθώς στους «16» απέκλεισαν την Ολλανδία με 2-0. Στην αντίπερα όχθη, οι Δανοί ήταν σαρωτικοί κόντρα στην Ουαλία και πήραν τη νίκη με το ευρύ 4-0.

Το πανόραμα του Euro 2020 (πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες)

Η Δανία στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Βάτκλικ άνοιξε το σκορ. Στο 5' ο Στρίγκερ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ντιλέινι με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Οι Τσέχοι στο 12' έγιναν απειλητικοί, αλλά το σουτ του Σικ έδιωξε σε κόρνερν ο Μέλε. Στο επόμενο λεπτό, ο Ντάμσγκααρντ έφυγε στην κόντρα και το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε ο Βατσκλίκ με το ένα χέρι. Το συγκρότημα του Κάσπερ Χιούλμαντ πάτησε περιοχή και στο 16' όταν ο Στρίγκερ έκανε σέντρα και ο Ντιλέινι με το γόνατο έστειλε την μπάλα λίγο έξω από τοα αριστερό δοκάρι του Βάτσκλικ.

Στο 22' ο Μάζοπουστ έβγαλε κάθετα τον Χόλες και αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Σμάιχελ, όμως το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Λέστερ. Πάλι η Τσεχία στο 35' βρέθηκε στην επίθεση, αλλά το σκαστό σουτ του Χόλες, μετά από σέντρα στου Σούτσεκ, μπλόκαρε ο Σμάιχελ. Μετά από δύο λεπτά, ο Ντάμσγκααρντ σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Βάτσκλικ απέκρουσε την μπάλα.
Η Δανία διαχειρίστηκε σωστά την πίεση της Τσεχίας και βρήκε δεύτερο γκολ λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 41' ο Μέλε έκανε υποδειγματική σέντρα και ο Ντόλμπεργκ με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-2.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46') σουτ του Κρέμτνσικ, απέκρουσε ο Σμάιχελ. Στο 49' ο Κουφάλ έκανε σέντρα και ο Σικ με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 1-2. στο 63' υπήρξε μικρή διακοπή στο παιχνίδι, λόγω τραυματισμού του Σούτσεκ στο κεφάλι, μετά από προβολή του Πόουλσεν. Στο 78' ο Βας γύρισε στον Πόουλσεν και το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βάτσκλικ.

Γήπεδο: «Ολυμπιακό Στάδιο» Μπακού
Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία), Βοηθοί: Φαν Ρόεκελ (Ολλανδία), Ζέινστρα (Ολλανδία).
ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσκλικ, Κουφάλ, Σελούτσκα (65' λ.τ. Μπάμπεκ), Καλάς, Μπορίλ, Χόλες (46' Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (46' Κρμέντσικ), Μπάρακ, Σεβτσίκ (80' Νταρίντα), Σικ (80' Βύντρα).
ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81' Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκαρντ, Στρίγκερ (80' Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81' Γιένσεν), Μέλε, Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59' Πόουλσεν), Ντάμσγκααρντ (59' Νόργκαρντ).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα