Εuro 2020: Σύλληψη Άγγλου μεσίτη για ρατσιστικές αναρτήσεις κατά παικτών των «λιονταριών»!

Ένας 37χρονος μεσίτης συνελήφθη, για αναρτήσεις ρατσιστικού περιεχομένου, κατά παικτών της Εθνικής Αγγλίας μετά την απώλεια των πέναλτι που στέρησαν από τα «λιοντάρια» τον τίτλο του Euro κόντρα στην Ιταλία στον τελικό της περασμένης Κυριακή (11/07), στο Γουέμπλεϊ

Ένας 37χρονος μεσίτης, ο Άντριου Μπόουν, συνελήφθη για τις ρατσιστικές αναρτήσεις προς τους παίκτες της εθνικής Αγγλίας, μετά την ήττα από την αντίστοιχη της Ιταλίας στον τελικό του Eurο την περασμένη Κυριακή (11/07) στο Γουέμπλεϊ.

Παραδόθηκε μόνος του στις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε κριθεί ύποπτος με βάση την έρευνα που διεξήχθη.

Συνελήφθη με βάση το νόμο για τον έλεγχο κακόβουλων επικοινωνιών.

Το περιεχόμενο της ρατσιστικής ανάρτησης του Μπόουν ήταν «μαύροι, μας καταστρέψατε» και δημοσιεύθηκε λίγο μετά τις εκτελέσεις πέναλτι των Τζέιντον Σάντσο, Μάρκους Ράσφορντ και Μπουκάγιο Σακά.

Η ανάρτηση διεγράφη και ο ίδιος ο Μπόουν υποστήριξε ότι έπεσε θύμα επίθεσης από χάκερ.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, Ματ Γκρέγκορι, υποστήριξε: «Ένας μικρός αριθμός ατόμων επισκίασε ένα μεγάλο γεγονός».

Δεν είναι ο πρώτος συλληφθείς μ' ανάλογες κατηγορίες, αφού είχε προηγηθεί εκείνη του 50χρονου προπονητή ακαδημιών, Νικ Σκοτ, ο οποίος έστειλε ρατσιστικό μήνυμα στον Μάρκους Ράσφορντ, μετά το πέναλτι του στο δοκάρι του Ντοναρούμα.

Οι εταιρίες social media ακόμη δεν έχουν δώσει στοιχεία για το πόσες αναρτήσεις ή πόσα σχόλια αναφέρθηκαν ως ρατσιστικά, ύστερα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο βρετανικός Τύπος.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα