Σακά: «Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι θα εμφανιστούν ρατσιστικά μηνύματα»

Ο Μπουκάγιο Σακά αναφέρθηκε στην ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μετά το χαμένο του πέναλτι στον τελικό του Euro 2020.

Στην ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μετά το χαμένο του πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ» αναφέρθηκε ο Μπουκαγιό Σακά. Ο διεθνής Άγγλος άσος υπογράμμισε πως οι εταιρίες των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν αρκετά για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις, ενώ, παράλληλα, ευχαρίστησε όσους του έστειλαν μηνύματα αγάπης για να του συμπαρασταθούν.

«Η αντίδρασή μου μετά το ματς τα έλεγε όλα. Πονούσα πάρα πολύ μέσα μου κι ένιωθα ότι είχαν απογοητεύσει όλη την οικογένεια της Αγγλίας. Αλλά μπορώ να σας υποσχεθώ το εξής: Δεν θα επιτρέψω σε αυτή τη στιγμή αρνητισμού που εισέπραξα αυτή την εβδομάδα να με λυγίσει», ανέφερε στο μήνυμά του ο 19χρονος και πρόσθεσε:

«Προς τις πλατφόρμες των social media, το Instagram, το Twitter και το Facebook, θέλω να πω το εξής: Δεν θέλω κανένα άλλο παιδί ή ενήλικας να λάβει τα μηνύματα μίσους και πόνους που εστάλησαν σε μένα, στον Μάρκους (σ.σ. Ράσφορντ) και τον Τζέιντον (σ.σ. Σάντσο) αυτή την εβδομάδα. Περίμενα ότι θα λάμβανα τέτοιου είδους μηνύματα και είναι θλιβερή πραγματικότητα, πως οι μεγάλες πλατφόρμες δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν αυτά τα μηνύματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι βρετανικές Αρχές έχουν προβεί στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που σχετίζονται με αυτές τις επιθέσεις στους τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές της Αγγλίας και θα συνεχίσουν τις έρευνες, ενώ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεσμεύτηκε να λάβει πιο σκληρά μέτρα σε όσους προχωρούν σε ανάλογες ενέργειες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα