Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά της Αγγλική Π.Ο. για όσα έγιναν στον τελικό του EURO

Η UEFA έκανε γνωστή την πειθαρχική διαδικασία κατά της Αγγλικής Π.Ο. για όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του τελικού του EURO με το «ντου» των τζαμπατζήδων που κατάφεραν, κατά εκατοντάδες, να μπουν στο «Γουέμπλεϊ»

Τρεις εβδομάδες μετά το τέλος του Euro η UEFA έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, για όσα συνέβησαν πριν από την έναρξη του τελικού, με την απόπειρα εισβολής Άγγλων οπαδών στο Γουέμπλεϊ, κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας.

Τον προηγούμενα μήνα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά, ένας επιθεωρητής δεοντολογίας και πειθαρχικών παραπτωμάτων της UEFA ξεκίνησε μια έρευνα για τις παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας πριν από την έναρξη του τελικού, όπως μετέδωσε το BBC.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες τζαμπατζήδες συγκρούστηκαν με ανθρώπους ασφαλείας του σταδίου και την αστυνομία, στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας και να εισέλθουν στις εξέδρες.

Πολλές εκατοντάδες εξ αυτών τα κατάφεραν στερώντας τις θέσεις τους από άτομα που είχαν πληρώσει εισιτήριο κι ενώ (λόγω των μέτρων κατά το κορονοϊού) το γήπεδο δεν επιτρεπόταν να είναι γεμάτο, τελικά ήταν κατάμεστο...

Οι παράγοντες της UEFA ανέφεραν ότι οι διαδικασίες κατά της FA , έγιναν λόγω «έλλειψης τάξης ή πειθαρχίας στους υποστηρικτές της», παραβιάζοντας τον κανονισμό 15, αναφορικά με τους κανόνες ασφαλείας σε αγώνες της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Πλέον αναμένεται αν θα υπάρξει τιμωρία της Αγγλικής Ομοσπονδίας και ποια θα είναι αυτή...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα