Mετέωρος ο Φοίνικας Σύρου, η μάχη για την wild card της ΑΕΚ

Ξεκίνησε η διαδικασία για την χορήγηση της wild card σε ομάδα που θα αντικαταστήσει την ΑΕΚ, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και δεύτερη, αφού ο Φοίνικας Σύρου βαδίζει επί ξυρού ακμής...

Η ΕΣΑΠ λοιπόν πήρε την απόφαση για χορήγηση wild card προκειμένου να καλυφθεί το κενό της ΑΕΚ, που δεν πλήρωσε τα χρέη της και έθεσε εαυτόν εκτός επαγγελματικού βόλεϊ.

Μέχρι τώρα έχουμε δυο υποψηφιότητες του Κέρκη Σάμου και του Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου, που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν παράβολο 50.000 ευρώ και να καταθέσουν εγγυητική επιταγή 150.000 ευρώ, μπαίνει στη μάχη και ο ΟΦΗ, ενώ ακούγεται και το όνομα του Ηρακλή, όπου το πρόβλημα είναι σύνθετο. Κι αυτό γιατί υπάρχει δεδικασμένο για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, που άλλαξε ΑΦΜ, όνομα κλπ, αλλά τον ακολουθούν τα χρέη μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου. Το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Ηρακλή πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πληρώσει τα χρέη του για να πάρει μέρος σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, αν και κάποιοι νομικοί κακώς τον συμβουλεύουν περί του αντιθέτου. Ήδη οι δικηγόροι των παικτών και των προπονητών που έχουν λαμβάνειν είναι έτοιμοι με το χέρι στην σκανδάλη για να μπλοκάρουν την συμμετοχή του, αν δεν πληρωθούν οι πελάτες τους.

Απο εκεί και πέρα θα μπουν σε μοριοδότηση Κέρκης Σάμου και Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου, με τον πρώτο να υπερτερεί σημαντικά σε θέματα προσέλευσης κόσμου, παρουσίας και στήριξης ενός ολόκληρου νησιού, με την ομάδα του Φαλήρου, που έχει ξαναπάρει wild card για να προβιβαστεί να πλεονεκτεί μόνο σε θέματα τμημάτων υποδομής. Σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα όμως δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο κριτήριο... Και οι δυο ομάδες πάντως έχουν έτοιμο ρόστερ, σε αντίθεση με τον Φοίνικα και δεν θα είναι σάκος του μποξ στη Volley League ανδρών.

Όσον αφορά την εγγυητική επιταγή, καλώς ζητήθηκε, αλλά πρέπει όλα τα μέλη της ΕΣΑΠ να καταθέτουν ανάλογο ποσόν για να διασφαλισθεί η ακεραιότητα του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τον Φοίνικα Σύρου κωλυσιεργεί επικίνδυνα και δεν αποκλείεται να δοθεί και δεύτερη wild card, για να μην έχουμε για μια ακόμη χρονιά κολοβό πρωτάθλημα. Προέχει η αξιοπιστία του επαγγελματικού πρωταθλήματος και όχι της Πρι Λιγκ για το καλό του βόλεϊ.

To τοπίο πάντως πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν για να γνωρίζουν οι ομάδες που θα παίξουν και πότε θα παίξουν για να βγάλουν εισιτήρια. Και λογικά θα παραταθεί η μεταγραφική περίοδος κατά μια εβδομάδα για να απορροφηθούν οι ελεύθεροι παίκτες, αλλά και αυτοί που θα μείνουν ελεύθεροι λόγω της ανόδου της ομάδας τους σε μεγαλύτερη κατηγορία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα