Volley League Ανδρών: Επιτακτική η άνοδος των ομάδων

Η Volley League Ανδρών θα πρέπει τη νέα αγωνιστική σεζόν να έχει δώδεκα ομάδες. 

Όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής σεζόν θα διεξαχθεί με δώδεκα ομάδες αντί για εννιά που ήταν φέτος. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να αυξήσει τόσο τα έσοδα, όσο και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού για το ελληνικό βόλεϊ.

Ο ΠΑΣΑΠ ορθά ζήτησε την παρουσία δώδεκα ομάδων στην πρώτη κατηγορία, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το ζήτημα με τους ξένους παίκτες. Κάθε ομάδα δικαιούται τέσσερις ξένους και η λύση της ύπαρξης και ενός πέμπτου δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Ερωτηματικό παραμένει και για τις ομάδες που θα πλαισιώσουν το πρωτάθλημα των δώδεκα. Ο Φλοίσβος κατέκτησε το πρωτάθλημα της Pre League και θα αγωνιστεί κανονικά στην πρώτη κατηγορία. Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΦΗ που νίκησε τον Πανιώνιο στους τελικούς των play off ανόδου.

Με αυτά τα δεδομένα απομένουν δύο κενές θέσεις. Τη μία φαίνεται πως θα καλύψει ο Πανιώνιος που ήταν ο φιναλίστ στους τελικούς ανόδου και τη δεύτερη η Καλαμάτα ή ο τέταρτος της Pre League μετά από αγώνα μπαράζ που θα έδιναν.

Ωστόσο οι συγκεκριμένες ομάδες δεν έχουν κάνει σχεδιασμό επιπέδου Volley League και επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί ειδική άδεια σε Καλαμάτα, Άρη ή Ηρακλή για την κάλυψη της δωδέκατης θέσης, αφού όπως προαναφέραμε την ενδέκατη θέση θα καλύψει ο Πανιώνιος.

Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης είχαν ηττηθεί από τους ΟΦΗ και Πανιώνιο αντίστοιχα στα ημιτελικά των play off, ενώ η ομάδα της Μεσσηνίας ηττήθηκε στα play out της Volley League από τον Φοίνικα Σύρου.

Η οριστική απόφαση για την αύξηση των ομάδων θα πρέπει να παρθεί άμεσα, καθώς οι σύλλογοι που θα αγωνιστούν μέσω wild card οφείλουν να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, γιατί άλλο ρόστερ θα κληθούν να φτιάξουν στην πρώτη κατηγορία και άλλο στη δεύτερη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα