Ξεχάστε ότι ξέρατε για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Tο κλειδί του ντέρμπι

Αν το Σάββατο περιμένετε να δείτε το σκηνικό των περασμένων αναμετρήσεων Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Λιγκ Καπ βόλει και το πρωτάθλημα, ξεχάστε το, αφού οι δυο ομάδες και ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ, άλλαξαν δραματικά το ρόστερ τους.

Ο Ολυμπιακός έκανε τρεις αλλαγές, μια καθοριστική, μια συμπληρωματική και μια μελλοντική. Κατ αρχάς έφυγε ο Ανδρέας Φράγκος για τη Γερμανία και στη θέση του πήγε ο Τοντόρ Αλεξίεφ, που δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που αγάπησαν πέρυσι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο Βούλγαρος προς το παρόν είναι ευάλωτος στην υποδοχή και δεν έχει την περσινή σπιρτάδα. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, πέρυσι άλλαξε ταχύτητα μετά το χαμένο κύπελλο στη Ρόδο και στη συνέχεια οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προς το παρόν ο Ολυμπιακός είναι μέσα στους στόχους του, αφού κατέκτησε το Λιγκ Καπ, προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου και παίζει το Σάββατο με ευνοϊκούς όρους(θέλει δυο σετ) με τον ΠΑΟΚ στο Ρέντη, για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Δεύτερη αλλαγή η αποχώρηση του κορυφαίου κεντρικού του πρωταθλήματος, Μάρκους Μπέμε, που θυσιάστηκε για να ελευθερωθεί μια θέση ξένου και να πάει στο Ρέντη ο Αλεξίεφ. Στη θέση του ο Νίκος Σμαραγδής, που μαζί με τους Ανδρεάδη, Πετρέα συνθέτουν την τριπλέτα των κεντρικών, με τον τελευταίο να έχει προβάδισμα για την εξάδα. Παρεμπιπτόντως θα είναι έτοιμος για το ματς του Σαββάτου, αφού ξεπέρασε το λουμπάγκο που τον ταλαιπωρούσε. Τρίτη αλλαγή η παραχώρηση του Παρασκευά Τσέλιου, που δεν πήρε ευκαιρίες, στον Παμβοχαικό, με τον ερχομό του νεαρού Παπαλεξίου, που τόσα χρόνια έπαιζε σε λάθος θέση και πλέον προορίζεται για κεντρικός.

Κι αν ο Ολυμπιακός έκανε τρεις αλλαγές, παρότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ο ΠΑΟΚ ξήλωσε το … τερατούργημα του καλοκαιριού και έφτιαξε μια ανταγωνιστική ομάδα. Αντικατέστησε τον Ρουμάνο προπονητή Σέρτζιου Στάνκου, με τον Θανάση Ψάρα που άρχισε να στήνει μια νέα ομάδα. Αποχώρησαν ο κεντρικός-διαγώνιος Μαρκές, ο διαγώνιος Τζούριτς και ο ακραίος Χιμένες και στη θέση τους πήγαν στην Πυλαία ο Αμερικανός ακραίος Γκάρετ και ο Ολλανδός Κλάπγουικ. Έτσι στον ΠΑΟΚ όλοι έχουν ξεκάθαρους ρόλους, σε σχέση με την παλιά ομάδα και βρήκαν την ηρεμία τους.

Στο Ρέντη λοιπόν θα δούμε ποια ομάδα ενισχύθηκε και ποια αποδυναμώθηκε με τις προσθαφαιρέσεις, αφού στο ζευγάρι με τις προηγούμενες συνθέσεις είχε ξεκάθαρο προβάδισμα ο Ολυμπιακός.

Στην Πυλαία για το πρωτάθλημα έπαιξαν για τον ΠΑΟΚ: Όκολιτς, Φιλίποφ, Τακουρίδης, Γκόρτσανιουκ, Τζούριτς, Σαφράνοβιτς, Εφραμίδης και στο Ρέντη αναμένεται να παίξουν οι Όκολιτς, Φιλίποφ, Τακουρίδης, Γκάρετ, Κλάπγουικ, Σαφράνοβιτς. Εφραμίδης με τον Ψάρα στον πάγκο, αντί του Στάνκου.

Ο Ολυμπιακός με Πετρέα, Μπέμε, Κουμεντάκη, Ραούβερντινκ, Τερβαπόρτι, Σμιτ, Στεφάνου και το Σάββατο με Πετρέα, Ανδρεάδη, Αλεξίεφ, Ραούβερντινκ, Τερβαπόρτι, Σμιτ, Στεφάνου.

Το κλειδί του ματς είναι το σερβίς του ΠΑΟΚ, που θα ρισκάρει για να αποσυντονίσει την ευάλωτη υποδοχή του Ολυμπιακού. Αν οι Ραούβερντινκ, Αλεξίεφ, Κουμεντάκης, Στεφάνου αντέξουν τότε η πλάστιγγα θα γείρει φανερά υπερ του γηπεδούχου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα