Oλυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο πιο βουβός τελικός βόλεϊ

Ξεκινούν απόψε (3/5, 18:00) οι τελικοί της Volley League.Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στα θολά...

Όποιος μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στον αποψινό τελικό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα είναι ... αγύρτης, αφού πιο βουβός τελικός από τον σημερινό δεν υπήρξε ως τώρα, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Κι όλα αυτά γιατί το ξεκάθαρο φαβορί ο Ολυμπιακός αμφισβητήθηκε και έπεσε στο καναβάτσο της Ιεράπετρας, με λειψή βέβαια σύνθεση, χωρίς τους Ραφαήλ Κουμεντάκη, Τοντόρ Αλεξίεφ. Ο ΠΑΟΚ που είχε τελειωμένη υπόθεση το πρωτάθλημα αναθάρρησε και πάει στο Ρέντη για το μπρείκ. Το ερώτημα είναι αν μπορεί και πάνω απ όλα πως θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός.

Στην Κρήτη, παρά τις τρανταχτές απουσίες του Ολυμπιακού, το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες από τα λάθη των παικτών και του πάγκου του πρωταθλητή, κι αυτό δεν περιποιεί τιμή για τον ΠΑΟΚ, αφού δυσκολεύτηκε να κερδίσει έναν λαβωμένο αντίπαλο. Ο "Δικέφαλος" κέρδισε το Κύπελλο χωρίς να παίξει εκθαμβωτικό βόλεϊ απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή, κι αυτό πρέπει να το κρατήσουμε...

Απο εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός, μετά απο το σοκ της απώλειας του κυπέλλου και το κουραστικό ταξίδι στη Σύρο ήταν απογοητευτικός στους δυο ημιτελικούς(ιδιαίτερα στον πρώτο), αλλά έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα και έκανε την ανατροπή. Μεσολάβησε η διακοπή και η επιστροφή των Αλεξίεφ, Κουμεντάκη, που άλλαξε προφανώς το κλίμα.

Το ζητούμενο είναι πως θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Θα παίξει με Χριστοφιδέλη-Ραουβέρντινκ, θα μπει στην εξάδα ο Κουμεντάκης ή ο Αλεξίεφ, θα μετατεθεί σε λίμπερο ο Χριστοφιδέλης όπως στο ματς με τη Μπουργκάς; Οι τραυματισμοί έκαναν ... καλό στον Ολυμπιακό, αφού ο ΠΑΟΚ δεν γνωρίζει ποιά εξάδα θα αντιμετωπίσει και δεν μπορεί να προετοιμασθεί τακτικά. Ο Μουνιόθ έχει στα χέρια του το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Ταπεινή μας γνώμη, θα ξεκινήσει με Χριστοφιδέλη-Ρουβέρντινκ, αφού τον ... έχει τον ΠΑΟΚ με αυτή τη σύνθεση, όπως φάνηκε και στην Ιεράπετρα. Χωρίς τραγικά λάθη μπορεί να κερδίσει και οι Κουμεντάκης, Αλεξίεφ να μη ρισκάρουν και είναι πιο έτοιμοι στο δεύτερο ματς της Πυλαίας.

ΥΓ1: Μόνο 7 φορές στους 28 τελικούς κέρδισε το πρωτάθλημα ομάδα που έχασε τον πρώτο τελικό. Από τις 27 προηγούμενες σεζόν στις 17 έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας και τις 10 η ομάδα που ξεκίνησε με μειονέκτημα έδρας. Mόνο τέσσερις φορές χρειάστηκαν οι 5 τελικοί.

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο Ρέντη για αγώνες πρωταθλήματος επί 726 μέρες. Τελευταία ήττα 1-3 από τον ΠΑΟΚ, στον πέμπτο τελικό, 7 Μαίου 2017, τότε που όλοι είχαν το μυαλό τους στη φιέστα του ποδοσφαίρου και οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν, χωρίς τους τραυματίες Στάροβιτς, Πέτκοβιτς και μετά το 3-0 του Ολυμπιακού στην Πυλαία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα