Ολυμπιακός: Η απόδοση των Σάλας, Χίπε, Κόστα και Άγκοστ

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού μετά από 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα και 9 σερί Κύπελλα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, αφού έχασε ήδη το Κύπελλο, κι αν δεν αλλάξει εικόνα τον επόμενο μήνα, θα επιστρέψει μετά από έντεκα χρόνια απουσίας ο Παναθηναϊκός στην κορυφή. Οι επιδόσεις Σάλας, Κόστα, Χίπε, Άγκοστ.

Το πρόβλημά του είναι ότι οι ξένες Σάλας, Κόστα, Xίπε δεν αποδίδουν σύμφωνα με το βιογραφικό τους, ενώ ταυτόχρονα ανέβηκε το επίπεδο των αντιπάλων του, με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να κοιτούν με αξιώσεις τα τρόπαια.

Η Σάλας ήταν μια σπουδαία παίκτρια, που έβλεπε την Ελλάδα μόνο ως ιδανικό τόπο διακοπών, αφού το κασέ της ήταν 200.000 ευρώ Της προέκυψε όμως πρόπερσι τον Οκτώβριο ρήξη χιαστών και δέχτηκε να έρθει με λιγότερα λεφτά στον Ολυμπιακό, αν και είναι η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια του πρωταθλήματος. Ήταν μια μεταγραφή με ρίσκο, αφού πέρασαν 15 μήνες και δεν επανήλθε πλήρως. Η κοπέλα δούλεψε σκληρά, αλλά μάλλον έχει ψυχολογικό πρόβλημα και δεν πατάει καλά. Παίζει ένα ματς και υστερεί στα πέντε επόμενα, χωρίς ουδείς να εγγυάται οτι θα είναι η παλιά καλή Σάλας σε ένα μήνα που ξεκινούν τα πλέι οφ και κρίνεται το πρωτάθλημα. Αν επανέλθει αλλάζουν τα δεδομένα...

Τα λάθη του Παρίζι στην ήττα-αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό (vid)

Η Κόστα μάλλον υποτίμησε το πρωτάθλημα μας και είδε την πρόσκληση για την Ελλάδα ως καλή περίπτωση για ξεκούραστη συνέχεια της καριέρας της. Γι’ αυτό και μας βομβαρδίζει καθημερινά με αναρτήσεις στο instagram ως καλή influencer. Ήρθε με σωματικό βάρος που δεν ενδείκνυται για βολεϊμπολίστρια του Ολυμπιακού. Αποτέλεσμα; Άλμα παλαίμαχου. Στο βιογραφικό της βέβαια είχε ως ατού της την άριστη υποδοχή της, με προοπτική να καλύπτει και την Σάλας, που θα ήταν η επιθετική αιχμή. Αυτό το κάνει, αλλά υστερεί στην επίθεση.

Ολυμπιακός-Φοίνικας 2-3: Νέα επικράτηση στο θρίλερ της Παρασκευής, με 7 μπλοκ του Τζούριτς

Η Χίπε είχε πρόβλημα στον ώμο, δεν το φρόντισε το καλοκαίρι, έχασε πολύτιμο χρόνο. Δούλεψε κι αυτή σκληρά, δεν έχει όμως τη φυσική κατάσταση του παρελθόντος. Γι’ αυτό και σε τρία σετ με τον Παναθηναϊκό ήταν η κορυφαία και μετά έπεσε κατακόρυφα, αφού έπαιζε μόνη της στην επίθεση...

Σε όλα αυτά, η Στέλλα Χριστοδούλου μετά την Τουρκία, είναι άλλη παίκτρια. Βελτιώθηκε βέβαια σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, παίζει όμως αργά και σε συνδυασμό με το μηδαμινό άλμα της Κόστα και τη βραδυκίνητη Σάλας, ο Ολυμπιακός είναι η χαρά των αντιπάλων μπλοκ.

Απομένει η Τέιλορ Άγκοστ, που και αυτή προερχόταν από τραυματισμό στον αστράγαλο, αλλά στο ματς με τον Ηλυσιακό κάρφωνε πάνω από τα μπλοκ και ήταν η κορυφαία του Ολυμπιακού. Ο Παρίζι, όμως, σε ένα από τα λάθη διαχείρισης του ντέρμπι, την άφησε εκτός αποστολής. Με την Αμερικάνα στην εξάδα πιστεύουμε ότι θα αλλάξει επιθετικά ο πρωταθλητής.

Ο Ολυμπιακός που κυριαρχούσε μια δεκαετία έχασε και δυο γρανάζια της μηχανής του, την Ζακχαίου και την Λαμπρούση που ύψωναν τείχος στο μπλοκ, ενώ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και η Αρέτα Κονόμι, μετά τα πήγαινε-έλα των τελευταίων χρόνων. Θα ανέβει κι αυτή...

Θα αναρωτηθείτε, και με το δίκιο σας, χάθηκε το πρωτάθλημα; Πρώτα απ’ όλα ουδείς ξέρει τι θα συμβεί σε ένα-δύο μήνες, ενώ, ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει 3-1 τον Παναθηναϊκό και να κάναμε άλλη κουβέντα. Με τα «αν» βέβαια… Αν η Χριστοδούλου δεν έπαιζε συνεχώς την κουρασμένη Χίπε στο τέλος του τετάρτου σετ, αν ο Παρίζι έκανε σωστές αλλαγές, αν έβγαζε την κάκιστη Κόστα και έβαζε την άφοβη Γενιτσαρίδη... Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει χειρότερα...

YΓ: Θα πείτε ότι αποθεώναμε τις 3 ξένες και τον Ιταλό προπονητή όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα τους. Πράγματι, το κάναμε βάση των βιογραφικών τους, αλλά όλοι κρίνονται στο γήπεδο. Και τον συνολικό απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος. Τα παραπάνω αφορούν ότι είδαμε ως τώρα. Και φυσικά σεβασμός στις Χριστοδούλου, Γιώτα, Χίπε, Κονόμι που έδωσαν πολλούς τίτλους και χαρές στον κόσμο του Ολυμπιακού. Kαι τον Παρίζι τον κρίνουμε για το κοουτσάρισμα του στο συγκεκριμένο ματς, όχι συνολικά ως προπονητή.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα