Αντιδράσεις και πανηγυρισμοί στην Κορέα για τη μεταγραφή των αδελφών Λι στον ΠΑΟΚ

Oι δύο νέες αθλήτριες του ΠΑΟΚ κατηγορούνται για εκφοβισμό και η μεταγραφή τους προκάλεσε αντιδράσεις και πανηγυρισμούς. - Διαβάστε το παρασκήνιο σε δημοσίευμα του  CNN  . Τι δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Τάκης Φλώρος.

Οι δίδυμες αθλήτριες από τη Νότια Κορέα, Lee Jae-yeong και Lee Da-yeong, ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή τους στον ΠΑΟΚ. Λίγους μήνες μετά την απομάκρυνσή τους από την εθνική ομάδα τους, μετά από ισχυρισμούς για εκφοβισμό. Το θέμα τους απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και το CNN έγραψε ανάμεσα στα άλλα: "Τα δίδυμα απολάμβαναν επιτυχημένες καριέρες, εκπροσωπώντας τη Νότια Κορέα σε διεθνείς διαγωνισμούς, μέχρι που κατηγορήθηκαν ανώνυμα ότι εκφοβίζουν συμμαθητες στο σχολείο τους.

Αφού οι καταγγελίες εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο, ζήτησαν δημόσια συγγνώμη στους λογαριασμούς τους στο Instagram, οι οποίοι έκτοτε έχουν διαγραφεί. Και οι δύο είπαν επίσης ότι ήθελαν να συναντηθούν με τους πρώην συμμαθητές τους για να ζητήσουν συγγνώμη για τις πράξεις τους.

Ωστόσο, τα δίδυμα δήλωσαν σε τηλεοπτική συνέντευξή τους στο Korean Broadcasting System (KBS) τον Ιούλιο ότι μήνυαν τα φερόμενα ως θύματα για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή οι ισχυρισμοί περιλάμβαναν «ψέματα και ψευδείς πληροφορίες».

Ο Jae-yeong και ο Da-yeong αφέθηκαν ελεύθεροι από την πλευρά του συλλόγου Incheon Heungkuk Life Insurance Pink Spiders τον Ιούνιο όταν οι οπαδοί διαμαρτυρήθηκαν για την προσπάθεια των Pink Spiders να καταχωρήσουν τις αδελφές στο ρόστερ.

Οι θαυμαστές έστειλαν φορτηγά με τοποθετημένες οθόνες LED που έδειχναν δηλώσεις που έγραφαν "Επιστροφή των σχολικών εκφοβιστών που όλοι είναι εκτός της Heungkuk Life Insurance" σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της εταιρείας Heungkuk Life Insurance στη Σεούλ"

Τα παραπάνω αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο CNN και καταλήγει: "Ισχυρό κύμα αρνητικών σχολίων έχει ξεσηκωθεί στα κοινωνικά δίκτυα για τις δίδυμες αθλήτριες του βόλεϊ από τη Νότια Κορέα, Lee Jae-yeong και Lee Da-yeong, που είχαν στο παρελθόν κατηγορηθεί για bullying και έχουν εξασφαλίσει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ" Βέβαια υπάρχουν και πολλοί θαυμαστές των αδελφών Λη που πανηγυρίζουν , ενώ η μητέρα τους, σπουδαια παλαίμαχη βολεϊμπωλίστρια, ευχαριστησε τα διεθνή μέσα που στήριξαν τις κόρες τους και δεν τους έκοψε το βόλεϊ η Κορεάτικη Ομοσπονδία.


Ο προπονητής βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Τάκης Φλώρος, δήλωσε για τις 26χρονες αθλήτριες: «Οι κατηγορίες για bullying αφορούν σε γεγονότα του μακρινού παρελθόντος, τότε που οι δυο αθλήτριες πήγαιναν σχολείο. Η Διεθνής Ομοσπονδία έχει «πατήσει το κουμπί», έχει εγκρίνει δηλαδή τη μεταγραφή των δύο αθλητριών, αλλά δεν ξέρουμε τι θα κάνει η Κορέα" Και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Μπορεί να τις πει να πάνε σε μοναστήρι για τρεις μήνες και μετά να έρθουν στην Ελλάδα. Κορέα είναι αυτή»

ΠΗΓΗ: CNN


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα