Γελάει καλύτερα ο τελευταίος...

Ο Ολυμπιακός, με τις αλλαγές που έκανε κατά τη διάρκεια της περιόδου, πέτυχε απίστευτη ανατροπή και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη θέση στη Βόλεϊ Λιγκ γυναικών και έχει πλέον πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Στα χνάρια του και ο Φοίνικας Σύρου.

Όταν ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό στον Ρέντη για το Κύπελλο, ενώ είχε προηγηθεί και ήττα στο Μαρούσι, βιαστήκαμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να χαρακτηρίσουμε αποτυχημένη τη χρονιά. Ήταν 5ος με τη λήξη του πρώτου γύρου, με 9 χαμένους βαθμούς.

Δυναμίτης προκάλεσε τρύπα στα αποδυτήρια του Φοίνικα!

Ο Παρίζι όμως δούλευε σκληρά με τα κορίτσια στον Ρέντη, έκανε το 13 στα 13 και σε συνδυασμό με το ξεφούσκωμα του Παναθηναϊκού, πήρε την πρώτη θέση πάνω στο νήμα. Για την αναγέννηση έπαιξαν ρόλο η αντικατάσταση της Κόστα με την Άγκοστ και η επιστροφή της Κονόμι, για να έρθει η πρώτη φετινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα στον Ρέντη. Μετά όλα ήταν στο χέρι του ΠΑΟΚ, που αν και αδιάφορος, έπαιξε για την ιστορία του και με νίκη 3-1 έφερε πρώτο τον Ολυμπιακό.

Έτσι έχασε ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ, η γκάφα με Κωνσταντίνου-Κρος!

Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, αφού ο Παναθηναϊκός θα περάσει κρίση, ως τώρα όλα του πήγαιναν πρίμα και πρέπει να διαχειριστεί την εσωστρέφεια. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός πέρασε από σαράντα κύματα, συνήλθε και μπαίνει με ψυχολογικό αβαντάζ στα πλέι οφ. Γιατί είναι διαφορετικά να παίζεται ο τίτλος στο κατάμεστο Μαρούσι, ενώ τώρα όλα θα κριθούν στον Ρέντη. Βέβαια, τώρα δυσκολεύει περισσότερο το έργο του Παναθηναϊκού, που για να βρεθεί στον τελικό πρέπει να αποκλείσει στον ημιτελικό τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ, αφού ξεπεράσει τον σκόπελο του ΑΟ Θήρας.

Oλυμπιακός-AEK 3-0: Πρώτος μετά την ήττα του Παναθηναϊκού

Η κατάσταση αλλάζει και στους άνδρες, μετά τη νίκη του Φοίνικα επί του Παναθηναϊκού με 3-0, αφού πλησίασε στους 2 βαθμούς μαζί με τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια έχουμε τα ματς Φοίνικας - Ολυμπιακός, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός - Φοίνικας. Ο Ολυμπιακός με δύο νίκες παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά αν χάσει στη Σύρο, οφείλει για την ιστορία του να νικήσει τον Παναθηναϊκό στον Ρέντη για να ανοίξει τον δρόμο στη συριανή ομάδα.

Πρόγραμμα, βαθμολογίες, αποτελέσματα Volley League, Πρι Λιγκ, Α2 ανδρών, γυναικών (26,27,28/3)

Εκεί, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών, το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε στο κανναβάτσο στην Πυλαία και στην Ερμούπολη και δυσκολεύουν τα πράγματα, γλιστράνε από τα χέρια του οι κούπες.

Βέβαια, προηγείται το Κύπελλο ανδρών την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Γλυφάδα με τον Ολυμπιακό να παίζει με τον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα με τον Πήγασο Πολίχνης, ενώ ο Παναθηναϊκός θα ξεκουράζεται, καθώς αποκλείστηκε στην έδρα του από τους Κυκλαδίτες.

Τα δύο πρωταθλήματα πάντως πήραν φωτιά και, δυστυχώς για τις γυναίκες, δεν δείχνει τα ματς τους η κρατική τηλεόραση που λάμπει διά της απουσίας της και ο κόσμος δεν μπορεί να παρακολουθήσει το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών. Οι φίλοι του βόλεϊ όμως, έστω και μέσω διαδικτύου, χαίρονται τον σπουδαιότερο μαραθώνιο, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να παραμονεύουν να κάνουν τις εκπλήξεις σε βάρος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για να τους χαλάσουν τη γιορτή.

Και στους άνδρες η κορύφωση έρχεται και το άθλημα του φιλέ είναι στα καλύτερά του, κάτι που θα έχει αντίκτυπο και στις εθνικές ομάδες, αφού τα καλά πρωταθλήματα κάνουν καλά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Περιμένουμε λοιπόν τις συναρπαστικές μάχες, παρότι πριν από λίγο καιρό έμοιαζαν όλα τελειωμένα...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα