Παγκόσμια Πολωνία, 3-0 τη Βραζιλία στον τελικό!

Όπως και το 2014, η Πολωνία του Φαμπιάν Ντρζίζγκα επικράτησε ξανά της Βραζιλίας στον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος βόλεϊ και κατέκτησε πανάξια το τρίτο χρυσό στην ιστορία της!

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά στην ιστορία της η Πολωνία στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το βράδυ της Κυριακής (30/9), κερδίζοντας τη Βραζιλία στον μεγάλο τελικό του «Pala Alpitour» στο Τορίνο!

Μάλιστα, το 2014 -αν και έπαιζε εντός έδρας, αφού τότε το τουρνουά έγινε στην Πολωνία- η ομάδα του Φαμπιάν Ντρζίζγκα είχε χρειαστεί τέσσερα σετ προκειμένου να κερδίσει, όμως την Κυριακή το έκανε με... συνοπτικές διαδικασίες επικρατώντας 3-0 των Βραζιλιάνων!

Ο δε Ντρζίζγκα επικράτησε στην άτυπη μάχη των δύο πρώην άσων του Ολυμπιακού, αφού στην αντίπαλη ομάδα αγωνιζόταν ένας ακόμη πρώην «ερυθρόλευκος», ο Λουίς Φελίπε Μάρκες Φοντέλες.

Η ομάδα του Βέλγου κόουτς Βιτάλ Χέινεν πήρε οριακά το πρώτο σετ, «καθαρά» το δεύτερο και ξέφυγε στο τρίτο με 14-19 και 17-22. Οι Βραζιλιάνοι επιχείρησαν μια ύστατη αντεπίθεση, όμως στο τέλος η Πολωνία χαμογέλασε κερδίζοντας με 23-25!

Τα σετ: 26-28, 20-25, 23-25.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Νταλ Ζότο): Γουάλας 14, Ντόουγκλας 11, Εβάντρο 7, Φοντέλες 6, Σάατκαμπ 6, Σάντος 3, Εντουάρντο 2, Ρεζέντε 1, Μαουρίτσιο 1, Έντερ, Βίλιαμ, Χος (λ), Νασιμέντο (λ).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Χέινεν): Κούρεκ 24, Κούμπιακ 12, Ζάλπουκ 10, Νοβακόφσκι 3, Ντρζίζγκα 3, Κοχανόφσκι 3, Μπιένιεκ 2, Κονάρσκι, Λόματς, Ζατόρσκι (λ).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα