Mπερνάρντι και Μοντάλι στην Ελλάδα

Απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα δυο σπουδαίες προσωπικότητες που υπηρέτησαν τον Ολυμπιακό

Λορέντσο Μπερνάρντι και Τζιαν Πάολο Μοντάλι βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα και το Σάββατο θα βρίσκονται στην Αθήνα, χωρίς βέβαια να συνευρεθούν, αφού ήρθαν για διαφορετικούς λόγους στην Ελλάδα.

Ο Τζιαν Πάολο Μοντάλι θα βρεθεί το μεσημέρι του Σαββάτου με παίκτες και συνεργάτες του στον Ολυμπιακό, ενώ ο Μπερνάρντι που συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους προπονητές του κόσμου ήταν στο Costa Navarino, σε ένα συνέδριο και θα έρθει κι αυτός το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα.

Ο Ιταλός, που έγινε σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού στο φαιναλ φορ μπάσκετ της Ρώμης "είναι τρελός ο Ιταλός" κατέκτησε με τον Ολυμπιακό ένα πρωτάθλημα και δυο κύπελλα, έφερε στη χώρα μας το μοντέρνο βόλεϊ , πολεμήθηκε λυσσαλέα από τους Έλληνες προπονητές της εποχής και όταν ανέλαβε την Εθνική ανδρών απέτυχε να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο Μοντάλι εδώ και μία δεκαετία έχει εγκαταλείψει την προπονητική στο βόλεϊ , ασχολήθηκε πέρασμα με διευθυντικές θέσεις κορυφαίων ιταλικών ομάδων ποδοσφαίρου(Ρόμα, Γιουβέντους) και τώρα είναι τεχνικός διευθυντής στην ιταλική ομοσπονδία γκολφ. Πιθανολογείται οτι συνεργάζεται με τον Παιρότ, που θα αναλάβει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

O Λορέντσο Μπερνάρντι συνυπήρξε με τον Μοντάλι στη σπουδαία Σίσλει Τρεβίζο και έπαιξε για λίγους μήνες το 2005 στον Ολυμπιακό, που εκείνη την εποχή ήταν στην πτώση του, αν και είχε συμπαίκτη τον Μιλίνκοβιτς που απουσίαζε λόγω εξάρθρωσης ώμου. Αναδείχθηκε μαζί με τον Καρτς Κίραλι παίκτες του 20ου αιώνα κέρδισε τα πάντα με την Εθνική Ιταλίας και τις Τρεντίνο, Πάντοβα, Σίσλει, Μόντενα, Ματσεράτα. Ως προπονητής δούλεψε στην πολωνική Γιαστρέμπσκι, την τουρκική Χαλκμπαν(νταμπλ, Σουπερ Καπ) και την Περούτζια, με την οποία κατέκτησε πρόσφατα το πρωτάθλημα Ιταλίας.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα