O σοφότερος Μιτσέλι και τα υπέροχα κορίτσια του

Ο Γιώργος Ξανθόπουλος γράφει για την πανάξια κατάκτηση του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών από τον Ολυμπιακό και για την απόσταση της θεωρίας από την πράξη.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου το βράδυ της Κυριακής (10/3) στο Λουτράκι και έφτασε δικαιότατα στα 10 τρόπαια της Ιστορίας του στον δεύτερο τη τάξει θεσμό της πετοσφαίρισης γυναικών. Μια κατάκτηση που «έδεσε» τέλεια με τον εορτασμό των 99 χρόνων ζωής του «ερυθρόλευκου» σωματείου, το οποίο σημειωτέον αποτελεί και τον πολυνίκη του Κυπέλλου με 10 τίτλους έναντι 6 του δεύτερου στη λίστα Παναθηναϊκού.

Όπως συνέβη και στον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, το... κουπί τράβηξαν τα «βαριά χαρτιά» του Ολυμπιακού, ιδίως στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Κούμπουρα και Μλεΐνκοβα αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά «λίρα εκατό» επιθετικά, η Καράρο «έκοβε και έραβε» με μαεστρία οργανωτικά, ενώ η συγκινητική Αρτακιανού δεν έβαλε απλά λιθαράκι αλλά... βράχο ολόκληρο στη νίκη με την άψογη δουλειά της σε άμυνα και υποδοχή.

Θα ήταν άδικο, όμως, να μη γίνει αναφορά και στις Νίζετιχ, Εμμανουηλίδου και Φαριόλ. Η πρώτη έκανε μπόλικη... βρώμικη δουλειά αμυντικά, ενώ όταν χρειάστηκε συνέδραμε και επιθετικά, ενώ οι άλλες δύο ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι σταθερότατες στο φιλέ με πολλά μπλοκ και «σπασμένες» μπάλες.

Ιδιαίτερη μνεία, βεβαίως, οφείλουμε να κάνουμε και στον πρωτομάστορα της επιτυχίας, τον προπονητή Λορέντζο Μιτσέλι. Ο έμπειρος τεχνικός απέδειξε πως έμαθε από τα περσινά παθήματα, και πέρα από το άριστο κοουτσάρισμα της ομάδας κατά τη διάρκεια του ματς αποδεικνύεται και «άσος» στον τομέα της ψυχολογίας, καθώς η ηρεμία του στον πάγκο μεταδίδεται και στις παίκτριες.

Για φινάλε θα σταθούμε σε μια ατάκα του κόουτς της ΑΕΚ, Γιουνούς Οτσάλ, αμέσως μετά τον τελικό. Ο Τούρκος προπονητής τόνισε πως «ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατή ομάδα από εμάς, είναι ξεκάθαρο». Αυτό, όμως, από μόνο του δεν λέει και πολλά. Διότι καλή η θεωρία, αλλά για να αποδειχθεί και στην πράξη θέλει... δουλειά πολλή. Δουλειά που όπως φάνηκε έχουν κάνει και με το παραπάνω ο Μιτσέλι και τα κορίτσια του. Και τα καλύτερα έπονται...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα